Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România expulzează un diplomat al Ambasadei Rusiei la București

România expulzează un diplomat al Ambasadei Rusiei la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, vineri, că autorităţile române au decis să declare drept "persona non grata" pe teritoriul ţării noastre un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ambasada rusă a fost informată cu privire la această decizie, luată din dispoziția ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se precizează într-un comunicat al MAE.

"Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni", a transmis MAE.

Sursa citată nu a precizat identitatea diplomatului declarat persona non-grata.

În luna mai anul curent, autoritățile ruse au decis expulzarea unui membru al personalului ambasadei României la Moscova.

n

În mai, Rusia a expulzat un diplomat român de la Moscova

Este vorba despre atașatul militar adjunct al Ambasadei României.

"Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului, prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, este declarat persoana non grata", se preciza, la momentul respectiv, într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Decizia luată în mai de Moscova a venit după ce, în data de 26 aprilie, autoritățile române l-au declarat persona non grata pe atașatul militar al Ambasadei Rusiei la București.

Partea română a comunicat, la momentul respectiv, că decizia în privința atașatului militar rus are legătură cu activitatea desfășurată de acesta în România. 

Mai exact, decizia părții române a avut la bază activitățile și acțiunile lui Alexei Grișaev, care au încălcat prevederile Convenției din 1961 de la Viena privind relațiile diplomatice.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare