Antena 3 CNN Actualitate Safe Income. Sfaturi pentru a evita risipa alimentară

Safe Income. Sfaturi pentru a evita risipa alimentară

Luciana Cocoș a oferit în rubrica „Safe Income” câteva sfaturi pentru a evita risipa alimentară.

De aceste Sărbători românii vor cheltui în medie aproape 800 de lei pentru mâncare și băutură. Asta spun sondajele, dar în realitate suma este cu mult mai mare. Familile din România dau mai mult de un sfert din cheltuielile totale ale consumului casnic pe alimente și băuturi non-alcoolice, cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

La 30 de ani de la Revoluție, marcați de neajunsurile vremurilor comuniste românii încă mai cumpără „să fie în casă”. Cumpărăm de 4 ori mai mult decât avem nevoie spun specialiștii și astfel risipa alimentară a atins cote alarmante.

Un român aruncă în medie 130 de kilograme pe an, 16 kilograme doar în perioada Sărbătorilor. Mâncarea pe care o aruncăm la gunoi într-un an ar putea hrăni populația unui oraș mare din țară timp de 20 de ani. 

Iată câteva sfaturi pentru a încerca măcar diminuarea risipei:
1. Folosiți congelatorul pentru a salva mâncarea pe care știți că nu o consumați la timp
2. Etichetați produsele pentru a vedea mai ușor când expiră 
3. Așezați pe raftul pe care îl vedeți prima oară când deschideți frigiderul produsele care expiră mai repede. 
4. Căutați centre unde puteți dona alimente care se aproprie de expirare și pe care știți că nu le mai consumați
5. Nu cumpărați produse în exces, evitați promoțiile de tipul 3 la preț de 2

Safe Income. Sfaturi pentru a evita risipa alimentară

Subiecte în articol: luciana cocos safe income
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș