Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Serele de la Homorog, locul din România unde florile cresc pe muzică simfonică: "Nu le plac manelele"

Serele de la Homorog, locul din România unde florile cresc pe muzică simfonică: "Nu le plac manelele"

Primule învăluite de muzica lui Mozart, hortensii și mușcate legănate de Strauss, ciclamen sau panseluțe alintate cu Bach! Aproape 100 de mii de flori se dezvoltă armonios în sera de la Homorog, în Bihor. Aici, 24 de ore din 24 răsună acorduri de muzică simfonică. Sunt studii ce arată că florile cresc mult mai repede şi înfloresc mai bine în acest fel.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Mai multe experimente științifice au scos în evidență faptul că muzica simfonca influenteaza modul în care se dezvoltă plantele.

"Florilor le face foarte bine. Par mai sănătoase, bobocii se deschid mult mai frumos, mult mai repede şi sunt permanent înflorite. Vorbim cu ele. În fiecare dimineaţă când intrăm în serele cu flori, le vedem frumoase, zâmbitoare şi ne dă şi nouă o stare de bine", a declarat Călin Chişe, horticultor.

Citeşte şi: Afacerea cu care românii din Santăul Mic au dat lovitura în Germania şi Elveţia

Călin Chişe şi-a transformat pasiunea pentru flori într-o afacere cu cântec încă de acum 10 ani. Acum trăieşte, el şi familia lui, din acest business. De la 100 de plante cât a avut inițial, a ajuns la 100.000. A investit, în timp, peste 50.000 de euro. Şi, tot în timp, a ajuns să le cunoască secretele.

"Florilor nu le plac manelele. Din ce am observat, le place Beethoven, Mozart. Le mai place şi muzica anilor 90.", a mai explicat horticultorul cu serele de la Homorog.

Atmosfera nu este relaxantă doar pentru flori, ci și pentru cei ce muncesc în sere. Mirosul le încântă simțurile, iar muzica le dă o stare de bine. David, fiul în vârstă de 7 ani a lui Călin, imediat ce iese de la școala, își ajută tatăl la îngrijirea plantelor.

Vânzările merg din plin, mai ales în această perioadă de primăvară.

Ghivecele cu flori melomane sunt livrate şi la domiciliu sau cumpărate direct din piaţă. Preţurile pornesc de la 3 lei, când vine vorba de crăițe, panseluțe sau petunii pitice și pot ajunge până la 40 de lei în cazul muşcatelor curgătoare.

Subiecte în articol: Agricool Homorog
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"