Antena 3 CNN Externe Summit NATO Madrid 2022 | NATO către Zelenski: ”Conflictul trebuie rezolvat doar pe câmpul de luptă”

Summit NATO Madrid 2022 | NATO către Zelenski: ”Conflictul trebuie rezolvat doar pe câmpul de luptă”

NATO i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că conflictul din Ucraina ar trebui soluționat „numai prin mijloace militare”, iar alianța va continua să ajute Kievul în acest sens.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat participanților la de la Madrid, într-un mesaj în care liderii alianței militare anticipau, în special, noi cereri de furnizare a armelor necesare forțelor Kievului, în fața agresiunii ruse.

Însă liderul de la Kiev i-a surprins pe toți cei de față, reiterând mai vechea solicitare de a primi Ucraina în NATO, la care părea să fi renunțat, în lunile din urmă.

"Nu este de ajuns prețul plătit de Ucraina pentru a se alătura NATO. Este încă insuficientă contribuția noastră la apărarea Europei și a civilizației? De ce mai e nevoie?", a întrebat el, retoric.

Indicând lipsa unui parcurs clar către NATO pentru Ucraina, președintele ucrainean a folosit o figură de stil, în care a povestit cum funcționează sistemul de acces la metroul din Kiev: calea e liberă până când te apropii și atunci, pentru a o debloca, trebuie să plătești.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile