Antena 3 CNN Actualitate Trenul trece prin apă, într-o localitate din Vaslui: Pompierii au fost chemați să înalțe diguri pe râul Bârlad

Trenul trece prin apă, într-o localitate din Vaslui: Pompierii au fost chemați să înalțe diguri pe râul Bârlad

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și din cadrul  Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui, au intervenit, joi seara, pentru supraînălțarea digurilor râului Bârlad, în zona Buhăiești.

de Mia Lungu    |   

17 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Vaslui, 14 subofițeri și un ofițer din cadrul IJJ Vaslui și 15 angajați ai SGA Vaslui au lucrat mai mult de patru ore în zona localității Buhăiești pentru supraînălțarea digurilor râului Bârlad și pentru amenajarea unor deversări punctiforme, pe lungimi de 25-70 de metri, cu lama deversantă de 5-20 cm.

Întreaga zona este monitorizată întrucât județul Vaslui se află sub cod portocaliu, atât hidrologic, cât și pe fenomene meteorologice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, o avertizare hidrologică, ce viza bazinul raului Bârlad. Erau prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Subiecte în articol: trenul apa Vaslui pompierii diguri Barlad râul
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște