Antena 3 CNN Externe Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha

Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a acuzat trupele ruse de masacru de civili în orașul Bucha, unde au fost recuperate până la 340 de cadavre, potrivit rapoartelor presei ucrainene.

de Alexandra Ionescu    |   

Pe Facebook, Reznikov a amenințat cu represalii. „Acest rău pur și simplu nu poate rămâne nepedepsit”, a spus el luni.

„Ofițerii noștri identifică în mod constant toți invadatorii și ucigașii”, a scris Reznikov, adăugând că fiecare dintre ei va primi ceea ce „merită” la timpul său.

Imaginile cu cadavrele rezidenților, care au fost descoperite după ce trupele ruse s-au retras din zona de lângă Kiev, au stârnit groază internațională, Ucraina dând vina pe trupele ruse pentru masacru.

Moscova neagă acuzația. „Respingem categoric toate acuzațiile”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției Interfax.

Reznikov a comparat acțiunile armatei ruse cu cele ale naziștilor Schutzstaffel, o organizație paramilitară majoră sub Adolf Hitler, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Comisia de Investigații a Rusiei a declarat că analizează ceea ce numește răspândirea „rapoartelor false” despre uciderile de civili în Bucha.

Investigatorul-șef al Rusiei, Alexander Bastrykin, a ordonat agenției să evalueze penal „provocarea din partea Ucrainei”, a declarat luni Comisia de Investigații.

Ancheta anunțată de Moscova nu este despre incidentul în sine, ci despre răspândirea informațiilor despre acesta. Defăimarea armatei ruse este o infracțiune pedepsită în țară.

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut, de asemenea, ca membrii armatei ruse să fie aduși în fața justiției pentru crime de război legate de masacrul de la Bucha.

„Este clar că astăzi există dovezi ale crimelor de război, a fost armata rusă care a fost la Bucha”, a spus Macron luni pentru France Inter.

„Justiția internațională trebuie să aibă grijă de asta și cei care au comis aceste crime vor trebui să răspundă pentru ele”, a spus Macron.

Trupele ruse au bombardat mai multe poziții ale armatei ucrainene duminică seara, inclusiv centre de comandă și depozite de muniție și combustibil, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor armate ruse, Igor Konașenkov.

Două lansatoare de sisteme antiaeriene Buk au fost distruse, potrivit lui Konașenkov.

Unul dintre sisteme a fost situat în Verkhnyotoretske din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Apărarea aeriană rusă a doborât și șase drone ucrainene în sudul țării, a susținut el, în timp ce trei elicoptere ucrainene au fost lovite pe aerodromul Balovne de lângă Mykolaiv.

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Bucha
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea