Antena 3 CNN Actualitate Vanghelie vrea un cartier nou în sectorul 5: ''Dacă ajung la Primărie, acest proiect va fi gata în 6 luni!''

Vanghelie vrea un cartier nou în sectorul 5: ''Dacă ajung la Primărie, acest proiect va fi gata în 6 luni!''

Marian Vanghelie vrea să ridice în sectorul 5 un cartier nou, cu grădinţe, şcoli, zeci de blocuri, sală polivalentă, mall şi spital regional. Totul însă, pe un teren care a fost atribuit în urmă cu o lună către Ministerul Apărării Naţionale. Primul pas către demararea proiectului ar fi să se recupereze înainte cele 100 de hectare de la minister, a precizat Marian Vanghelie.

de Iulia Gorgorin    |   

Marian Vanghelie a prezentat o machetă care arată în detaliu cum va arăta cartierul pe care vrea să îl ridice în Sectorul 5 din Capitală, dacă va câştiga alegerile din 27 septembrie.

Acesta susţine însă că terenul de peste 100 de hectare, unde va fi construit totul, a fost luat din proprietatea Consiliului Local al Sectorului 5 şi atribuit către Ministerul Apărării Naţionale printr-o hotărâre a Guvernului Orban.

Marian Vanghelie anunţă că va face mâine o plângere prealabilă la Guvern prin care va cere revocare hotărârii care a dus la transferul terenului către MaPN. Va merge şi în Instanţă pentru a bloca eventualele investiţii care s-ar face aici.

''Există proiecte cu nişte investitori falşi care s-au îmbogăţit cu miliarde de euro, punând mâna pe patrimoniul Bucureştiului. Aici se doreşte tot cu acte false să pună mâna pe acest teren,  a spus Marian Vanghelie.

Problemele cu terenul situat între stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova sunt vechi. În 2012, tot prin hotărâre de Guvern a fost atribuit Consiliului Local al Sectorului 5. La acea dată au fost făcute primele studii de prefezabilitate. Proiectul s-a oprit, spune Vanghelie, odată cu schimbarea Administraţiei Locale.

''Dacă ajung la Primărie, vă spun că acest proiect va  fi gata în şse luni de zile'', promite Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a mai fost primar al Sectorului 5 în perioada 2000-2015.

Subiecte în articol: primar Marian Vanghelie Cartier
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are