Antena 3 CNN Be EU Alegerile europarlamentare din 2024, cruciale pentru viitorul Europei

Alegerile europarlamentare din 2024, cruciale pentru viitorul Europei

Alegerile europarlamentare de anul viitor ar putea fi o surpriză pentru toată lumea. Subiectul a fost dezbătut în emisiunea Be EU, cu Sabina Iosub, împreună cu invitatul său, Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2023   •   11:41

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parlamentului European, percepția oamenilor s-a schimbat complet după toate crizele prin care continentul a trecut, de la precedentele alegeri până acum, iar asta va însemna o mai mare implicare a cetățenilor în desemnarea unor reprezentanți care să ia decizii dure atunci când este cazul.

Citește și: Noi măsuri de protecție pentru jurnaliștii din Uniunea Europeană

”Cred că aceste alegeri care sunt pe 9 iunie anul viitor, în 2024, vor fi probabil, cele mai importante alegeri europene din istoria Uniunii Europene din foarte multe motive.

În primul rând, pentru că Uniunea Europeană a devenit un adevărat subiect politic din cauza situației internaționale, a situației din lume, din cauza a ceea ce se întâmplă, desigur, cu războiul, cu această oribilă agresiune rusă la Ucraina, din cauza consecințelor încă existente în urma crizei COVID, din cauza crizei energetice, a inflației”, a declarat Jaume Duch, purtătorul de cuvând al Parlamentului European., în cadrul emisunii Be UE, cu Sabina Iosub.

Citește și: Câți bani a cheltuit România din fondurile europene obținute. Corina Crețu: "Suntem la coadă"

”Instituțiile Uniunii Europene au fost capabile să ofere răspunsuri în momente foarte dificile”

”Este evident că, în acești ultimi ani, s-au întâmplat mai multe lucruri importante în Uniunea Europeană. De asemenea, este destul de evident, cred eu, dacă ești obiectiv, că în acești ani, Uniunea Europeană, instituțiile Uniunii Europene au fost capabile să ofere răspunsuri în momente foarte dificile, în unele situații foarte dificile, cum a fost cazul Brexitului, cum a fost cazul pandemiei COVID-19 sau cum este și cazul războiului.

Dar acest lucru, într-un fel, oferă o mai mare vizibilitate Uniunii Europene, creează o Uniune Europeană mai politică și aceste două elemente probabil că vor însemna și că următoarele alegeri europene vor fi mai importante, poate chiar deicisive”, a mai declarat Jaume Duch, purtătorul de cuvând al Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close