Antena 3 CNN Be EU Comisarul european pentru Mediu: "România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa: 4.000. În UE, sunt 6.500"

Comisarul european pentru Mediu: "România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa: 4.000. În UE, sunt 6.500"

Numărul de urşi de la noi din ţară este mai mare decât jumătate din totalul acestor animale care se găsesc în Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, avem cea mai mare populaţie de urşi din Europa şi, din acest motiv, România trebuie să ia măsuri pentru a nu se mai întâmpla tragedii.

Comisarul european pentru Mediu: "România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa: 4.000. În UE, sunt 6.500"
Sursa foto: Colaj Antena 3/Hepta
de Milena Niță    |    10 Iul 2021   •   10:54

Partea bună este că la noi în ţară există mediul necesar să trăiască multe astfel de animale, a apreciat comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, sâmbătă, la Antena 3.

"Avem o cifră aproximativă dată de autorităţile din România şi vorbim de circa 4.000 de urşi. Pot fi mai mulţi sau mai puţini, dar cam aceasta este cifra.

Comisarul european pentru Mediu: "România are 4.000 de urşi, în UE sunt 6.500"

Iar în total, la nivelul Uniunii, vorbim de circa 6.500 de urşi. Deci, aşa cum se vede, numărul de urşi e mare în România", a spus comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Totuşi, autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a nu se mai întâmpla tragedii, iar oamenii e nevoie să ştie cum să reacţioneze când se întâlnesc cu ursul.

Sinkevicius: "România e norocoască că are un asemenea mediu, în care să trăiască populaţia cea mai mare de urşi din Europa"

"Din alt punct de vedere, cred că România este norocoască, pentru că are un asemenea mediu, în care să trăiască populaţia cea mai mare populaţie de urşi din Europa.

Urşii sau lupii sunt animale care îşi caută hrana şi, uneori, când fac acest lucru, se apropie de oameni", a continuat comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius.

Comisarul european pentru Mediu: "În România, avem o problemă cu oraşele mari. Monitorizare atentă pentru perioada 2022-2026"

×
Subiecte în articol: be EU Virginijus Sinkevicius ursi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close