Antena 3 CNN Be EU UE amenință că va suspenda o funcție a aplicației TikTok Lite, deoarece creează dependență

UE amenință că va suspenda o funcție a aplicației TikTok Lite, deoarece creează dependență

O funcție cheie a TikTok Lite ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană, dacă TikTok nu oferă un răspuns satisfăcător la îngrijorările autorităților de reglementare cu privire la impactul noii aplicații asupra sănătății mintale a utilizatorilor.

UE amenință că va suspenda o funcție a aplicației TikTok Lite, deoarece creează dependență
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Idrees Abbas
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2024   •   21:52

Măsura ar fi luată în temeiul Actului UE privind serviciile digitale (DSA), care impune platformelor online foarte mari și marilor motoare de căutare să depună mai multe eforturi pentru a combate conținutul dăunător și ilegal, în caz contrar riscând amenzi de până la 6 % din cifra lor de afaceri anuală globală.

"Dacă TikTok nu aduce dovezi convingătoare privind siguranța sa, ceea ce nu a reușit să facă până acum, suntem pregătiți să declanșăm măsurile provizorii ale DSA, inclusiv suspendarea funcției TikTok Lite, despre care bănuim că ar putea genera dependență", a declarat, luni, șeful industriei UE, Thierry Breton.

TikTok nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, potrivit Reuters.

Lipsa unui răspuns la o cerere de informații a Comisiei poate duce la amenzi de până la 1% din cifra de afaceri anuală globală a unei companii.

Executivul UE a declarat că TikTok are la dispoziție 24 de ore pentru a furniza un raport de evaluare a riscurilor privind TikTok Lite sau va fi amendat, iar până la 3 mai pentru a furniza alte informații solicitate.

TikTok a lansat TikTok Lite în Franța și în Spania în această lună, dar Comisia a afirmat că nu a prezentat un raport de evaluare a riscurilor înainte de acest moment, așa cum se cere în conformitate cu DSA.

Caracteristica sa principală este un program de recompense care le permite utilizatorilor să câștige puncte atunci când îndeplinesc anumite sarcini pe platformă, cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea conținutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture.

 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close