Antena 3 CNN International News Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în SUA. Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în SUA. Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în Statele Unite ale Americii, după ce Camera Reprezentanţilor a adoptat, astăzi, un proiect de lege care prevede ca aplicaţia să fie înlăturată din magazine de aplicaţii dacă nu îşi găseşte un nou proprietar.

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă în SUA. Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    20 Apr 2024   •   22:37

Votul bipartizan pe proiectul de lege marchează cea mai recentă înfrângere pentru TikTok la Washington, în condițiile în care compania de social media, cu 170 de milioane de utilizatori americani, luptă pentru supraviețuire sub actuala proprietate a ByteDance, compania-mamă din China.

Proiectul de lege adoptat de Camera Reprezentanților astăzi seamănă foarte mult cu o versiune anterioară aprobată în martie, care ar fi interzis TikTok din magazinele de aplicații din SUA dacă nu își găsește un nou proprietar.

Prin atașarea proiectului de lege TikTok la finanțarea echipamentelor militare ucrainene și a apărării antirachetă israeliene, republicanii din Camera Reprezentanților au pus presiune asupra parlamentarilor din Senat pentru a lua în considerare întregul pachet într-un singur vot de aprobare sau respingere, notează CNN.

Analiștii politici se așteaptă ca Senatul să ia în discuție rapid pachetul de ajutor, ceea ce îi conferă șanse mari de adoptare. Iar președintele Joe Biden a declarat anterior că va semna legislația TikTok dacă aceasta va ajunge pe biroul său.

Versiunea legii aprobate astăzi, dacă va fi semnată, va acorda TikTok 270 de zile pentru a găsi un nou proprietar, față de cele aproximativ șase luni prevăzute în versiunile anterioare ale legii. Proiectul de lege oferă, de asemenea, Casei Albe opțiunea de a prelungi acest termen cu încă 90 de zile, dacă președintele stabilește că există progrese în direcția unei vânzări.

TikTok s-a opus în mod vocal proiectului de lege. Timp de câteva săptămâni, TikTok a desfășurat o campanie intensă de lobby în încercarea de a anula proiectul legislativ, susținând că aceasta încalcă drepturile utilizatorilor săi în temeiul Primului Amendament.

"Este regretabil că se folosește acoperirea unei importante asistențe externe și umanitare pentru a bloca încă o dată un proiect de lege de interzicere care ar călca în picioare drepturile de liberă exprimare a 170 de milioane de americani, ar distruge 7 milioane de afaceri și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari la economia americană, anual", a declarat TikTok într-o postare pe X.

×
Subiecte în articol: TikTok SUA Camera Reprezentantilor
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close