Antena 3 CNN Be EU Maria Grapini, despre directivele Uniunii Europene legate de etichetarea produselor: "Copiii nu erau protejați"

Maria Grapini, despre directivele Uniunii Europene legate de etichetarea produselor: "Copiii nu erau protejați"

Europarlamentarul Maria Grapini a vorbit în cadrul emisiunii Be EU despre deciziile și directivele Parlamentului European din ultima perioadă, în special cele legate de introducerea unor etichete mai riguroase.

Maria Grapini, despre directivele Uniunii Europene legate de etichetarea produselor: "Copiii nu erau protejați"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2024   •   15:08

Maria Grapini susține că era necesară introducerea unor etichete cu informații mult mai riguroase despre ceea ce conține un produs anume, pentru ca cetățenii europeni să aibă în vedere fiecare aspect, înainte de a-l cumpăra.

”A fost un mandat cu foarte multe rezultate. Foarte mult s-a legiferat acum, s-au modificat unele acte legislative legat de etichetare. Cel puțin trei acte legislative în care noi am vrut, de fapt, ca prin etichetarea mai riguroasă să acoperim lucrurile care au fost constatate prin studii și ca informațiile legate de produs să ajungă la consumatori, pentru că nu vorbim numai de produse alimentare, vorbim de toate produsele, și de cele de spălare, de îmbrăcăminte, de jucării.

De exemplu, recent am terminat trialogul și am votat la Strasbourg regulamentul legat de jucării, pentru că s-a constatat că, mai ales din țări terțe, intră jucării periculoase și copiii nu erau protejați.

Atunci am venit, aveam o directivă, de data aceasta cu regulament, dar cu foarte multe îmbunătățiri pentru a elimina și a proteja pe cei care cumpără jucării.

De asemenea, raportul meu a fost cel legat de etichetarea fertilizanților în agricultură . Avem foarte multe lucruri legate de protecția consumatorului din perspectiva calității, a conținutului, dar și a contrafacerii.

Be EU live din Parlamentul European

Europarlamentarul Maria Grapini, despre deciziile Parlamentului European

Publicată de Be EU pe Marţi, 19 martie 2024

Apoi avem o directivă, cea a plăților întârziate, că mai avem și această problemă: întreprinderile mici, dar și cetățenii, au probleme cu recuperarea sumelor în raport cu statul. Noi am avut o directivă, nu a dat rezultate, s-au făcut studii și s-a spus că peste 60% din statele membre nu aplică corect această directivă și, iată, o să avem o nouă reglementare legată de plăți întârziate”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a adus în discuție și pe ce anume ar trebui să se concentreze viitorii europarlamentari.

”Să se concentreze pe coeziune, pentru că nu avem coeziune încă, să se concentreze pe surse suplimentare de venit la buget și se poate, pentru că noi am votat în acest mandat să se taxeze marile averi, și nu e încă în funcțiune nici în România, nici în Uniunea Europeană, precum și creșterea mobilității în piața internă”, a mai completat Maria Grapini.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European Maria Grapini
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close