Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Victor Negrescu, despre intrarea României în Schengen: "Trebuie să convingem Austria. Sunt negocieri dure"

Europarlamentarul Victor Negrescu, despre intrarea României în Schengen: "Trebuie să convingem Austria. Sunt negocieri dure"

Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit, în emisiunea Be EU, despre eforturile depuse de România pentru integrarea în Schengen, fiind desfășurate negocieri dure în acest sens.

Europarlamentarul Victor Negrescu, despre intrarea României în Schengen: "Trebuie să convingem Austria. Sunt negocieri dure"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2023   •   11:17

Potrivit europarlamentarului, România are o șansă reală să fie primită în zona de liberă circulație, fiind depuse eforturi majore în acest sens.

"Cred că România are o șansă reală să fie primită în zona de liberă circulație, însă ține foarte mult de ceea ce vom reuși să facem în următoarele săptămâni și mai ales de negocierile care se poartă la nivelul Consiliului European.

Sunt negocieri foarte dure. Trebuie să convingem Austria, trebuie ca familia politică de dreapta din care face parte cancelarul austriac să se implice pentru a avea acel vot pe care îl așteptăm cu toții, anume un vot pozitiv pentru țara noastră", spune el.

Europarlamentarul român susține că, față de România, Bulgaria are mai multe piedici în ceea ce privește intrarea în Schengen.

Citește și: Soluțiile României dacă nu intră în Schengen anul acesta. Europarlamentar bulgar: "Ar trebui să luăm în calcul deschiderea granițelor"

"România a intrat împreună cu Bulgaria în Uniunea Europeană și avem această condiționalitate de a merge împreună inclusiv în zona de liberă circulație, chiar dacă ar exista și opțiunea decuplării. Acest lucru este posibil.

Bulgaria are mai multe frâne. Există opoziția Olandei și sperăm să fie rezolvată cu ocazia alegerilor parlamentare din 22 noiembrie.

De asemenea, sunt și alte țări care exprimă, în ultimul timp, anumite reticențe față de vecinii noștri. România este în contact cu partenerii din Bulgaria și încercăm să avem abordări comune acolo unde se poate", a mai spus europarlamentarul.

Victor Negrescu a prezentat, de asemenea, și progresele României în vederea integrării în Schengen.

"România a făcut niște lucruri extraordinare în ultimele luni. Am implementat proiectul pilot pentru protecția frontierelor și suntem primul stat care face acest lucru. Am redus numărul solicitărilor  de azil și numărul de treceri ilegale în zona frontierelor la cifre record.

De asemenea, am devenit atât de puternici, încât astăzi oferim asistență inclusiv statelor din Balcanii de Vest, în mod special Serbiei, de unde vine acel val de migranți de care se sperie atât de mult Guvernul din Austria", spune Victor Negrescu, europarlamentar român.

×
Subiecte în articol: victor negrescu be EU Schengen
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close