Antena 3 CNN Be EU Nicolae Ștefănuță: "Oamenii vor putea da în judecată autoritățile dacă nu sunt repectate standardele de poluare"

Nicolae Ștefănuță: "Oamenii vor putea da în judecată autoritățile dacă nu sunt repectate standardele de poluare"

Nicolae Ștefănuță, membru al Parlamentului European, a anunțat că, potrivit unei noi directive UE, oamenii vor putea să dea în judecată autoritățile dacă nu sunt respectate standardele de poluare

Nicolae Ștefănuță: "Oamenii vor putea da în judecată autoritățile dacă nu sunt repectate standardele de poluare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    25 Feb 2023   •   11:04

Parlamentarul European Nicolae Ștefănuță a spus că toți banii care vor veni în următorii șapte ani din partea UE sunt legați de condiții de mediu. Totodată, el susține că potrivit unei noi directive europene cetățenii vor avea posibilitatea să dea statul sau autoritățile acestuia, în judecată dacă nu sunt respectate standardele de poluare.

"Toții banii care vin de la UE în următorii șapte ani sunt legați de condiții de mediu. Prin directiva de care mă ocup eu, asta privind calitatea aerului se vor impune niște standarde un pic mai stricte în ceea ce privește particulele fine din aer care ne strică sistemul respirator, cardiovascular, ne scurtează practic viețile.

Citește și: Francisco Guerreiro: "Sectorul agricol aduce 52% din emisiile de metan. Trebuie să avem o revizuire a emisiilor de poluanți"

Aceste standarde trebuie aduse la ceea ce spune OMS că este respirabil. Oamenii vor putea da în judecată autoritățile dacă aceste standarde nu sunt respectate, nu doar singuri, că poate cineva poate fi intimidat, însă ca acțiune colectivă, cu mai mulți oameni care au fost afectați, atunci autoritățile au obligația să plătească", a afirmat politicianul.

Întreg interviul poate fi urmărit în materialul video următor:

×
Subiecte în articol: Nicolae Ștefănuță aer poluat be EU
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close