Antena 3 CNN Be EU De Castro despre produsele cu indicație geografică protejate: "Prin această reformă, pot crește veniturile fermierilor"

De Castro despre produsele cu indicație geografică protejate: "Prin această reformă, pot crește veniturile fermierilor"

Membrul Parlamentului European, Paolo De Castro a afirmat că acțiunea de indicație geografică a produselor protejate poate crește veniturile fermierilor.

de Ioana Mircea    |    15 Apr 2023   •   11:18

Paolo de Castro a afirmat pentru Antena 3 CNN că acțiunea de indicație geografică a produselor culinare oferă posibilitatea de a crește veniturile fermierilor.

"Prin intermediul acestei reforme, încercăm să creștem ajutorul dat producătorului, să simplificăm totul și să creștem protecția acestor produse care adesea sunt copiate de alte țări. Vrem să ajutăm producătorul să se organizeze mai bine și să aibă avantaje pe piață prin acest sistem al indicației geografice", a spus europarlamentarul.

România are acum 60 de produse cu indicare geografică, dacă sunt puse laolaltă alimentele și vinurile.

Citește și: Paolo De Castro: "Comisia Europeană vrea să reducă cu 50% utilizarea pesticidelor, până în 2030"

"Cred că aceste produse sunt în creștere în România, ca și în alte țări și cred că această reformă poate ajuta la creșterea numărului de produse cu indicare geografică și, de ce nu, să crească veniturile fermierilor care sunt în acest sistem. Eu cred că, pe viitor, acest domeniu se va dezvolta mai ales în țările din estul Europei". a adăugat Paolo de Castro.

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close