Antena 3 CNN Be EU Paolo De Castro: "Comisia Europeană vrea să reducă cu 50% utilizarea pesticidelor, până în 2030"

Paolo De Castro: "Comisia Europeană vrea să reducă cu 50% utilizarea pesticidelor, până în 2030"

Membrul Parlamentului European, Paolo De Castro a afirmat că unul dintre planurile Comisiei Europene este de a reduce cu 50%, utilizarea pesticidelor în agricultură, până în 2030.

Paolo De Castro: "Comisia Europeană vrea să reducă cu 50% utilizarea pesticidelor, până în 2030"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    15 Apr 2023   •   10:11

Paolo De Castro a prezentat pentru Antena 3 CNN, unul dintre planurile Uniunii Europene cu privire la agricultura europeană. El a afirmat faptul că pesticidele folosite în agricultură vor fi din ce în ce mai scumpe din cauza războiului din Ucraina. Totodată, se pare că Comisia Europeană vrea să reducă utilizarea pesticidelor cu 50%, până în anul 2023.

"Suntem în era Green Deal, așa că toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să încercăm să ajutăm fermierii să facă agricultura sustenabilă. Situația este complicată pentru comunitatea agricolă, pentru că ne confruntăm și cu invazia Rusiei în Ucraina, care creează multe probleme în ceea ce privește disponibilitatea de fertilizatori și desigur aceștia vor fi mai scumpi și mai puțini.

Citește și: Maria Grapini: "Am putut să pun amendamente extrem de importante pentru România"

Comisia Europeană a introdus o nouă regulă în legătură cu pesticidele, adică o țintă de a le reduce cu cel puțin 50% până în 2030, ceea ce este foarte greu de făcut", a spus în cadrul emisiunii Be EU, Paolo De Castro.

De asemenea, acesta a afirmat că există noi alternative pentru agricultură, de exemplu modificarea genetică. Se pare că ele ar putea ajuta plantele să lupte de unele singure cu molimele și bolile. În acest fel, fermierii nu ar mai fi nevoiți să utilizeze pesticide, potrivit parlamentarului european.

"Există tehnologii genetice care sunt sustenabile, mă refer la noile tehnici de reproducere, care oferă oportunitatea de a combate boala cu ajutorul geneticii, nu cu ajutorul chimiei.  Există alternative, iar noi trebuie să le dăm fermierilor un pachet de asemenea soluții alternative, iar apoi, pas cu pas, putem atinge obiectivul de a reduce folosirea pesticidelor pentru a ajunge la o scădere cu 50% până în 2030", a spus Paolo De Castro.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close