Antena 3 CNN Be EU Maria Grapini: "Am putut să pun amendamente extrem de importante pentru România"

Maria Grapini: "Am putut să pun amendamente extrem de importante pentru România"

Europarlamentarul român Maria Grapini a spus în cadrul emisiunii Be Eu că a depus amendamente importante pentru România, în domeniul energetic, în Parlamentul European.

Maria Grapini: "Am putut să pun amendamente extrem de importante pentru România"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    08 Apr 2023   •   11:23

Este o întreagă dezbatere la nivel european pe subiectul energiei. Europarlamentarul Maria Grapini a explicat în cadrul emisiunii Be EU, ce prevăd amendamentele pentru România, depuse de aceasta în domeniul energetic, în cadrul Parlamentului European.

"Am reușit să trecem această propunere de directivă de Comisia Piața Internă și Protecția Consumatorului. Eu mă bucur în calitate de raportor să pun câteva amendamente extrem de importante pentru România. 

Am pus în primul rând o definiție a consumatorului vulnerabil. Statele membre vor putea să intervină în preț. Am pus un amendament astfel încât să nu existe posibilitatea ca vreun consumator vulnerabil să se debranșeze în sezonul rece, și totodată, să nu se debranșeze vreun consumator dacă este un litigiu. Amendamentul 70 prevede foarte clar conceptul de clienți vulnerabil", a spus aceasta.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:

Citește și: Rareş Bogdan, despre cum au fost tăiaţi banii pentru fermieri: "România nu reușește să-și apere interesul"

×
Subiecte în articol: Maria Grapini Parlamentul European
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close