Antena 3 CNN Be EU Roberta Metsola anunță reforme anticorupție pentru Parlamentul European în 2023: ”Vom lua măsuri!”

Roberta Metsola anunță reforme anticorupție pentru Parlamentul European în 2023: ”Vom lua măsuri!”

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a afirmat astăzi că va aplica o serie de reforme pentru a intensifica acţiunile anticorupţie în cadrul instituţiei.

Roberta Metsola anunță reforme anticorupție pentru Parlamentul European în 2023: ”Vom lua măsuri!”
Sursa foto: Facebook - Roberta Metsola
de Alexandra Cojoianu    |    16 Ian 2023   •   22:16

Roberta Metsola, va prezenta joi un pachet anticorupție cuprinzând 14 propuneri. Aceasta speră evitarea repetării scandalului de mituire care i-a trimis fosta vicepreședintă, Eva Kaili, după gratii.

Între propunerile principale se află interzicerea angajării imediate a foștilor europarlamentari în domeniul lobby-ului, printr-o așa-zisă „perioadă de răcorire”, potriv lefigaro.com.

De asemenea, Metsola mai propune și interzicerea „grupurilor de prietenie”, utilizate frecvent de către țări străine pentru a face lobby în PE, prin intermediul unor europarlamentari favorabili.

"Democrația europeană este atacată. Evenimentele de luna trecută au demonstrat necesitatea reconstruirii legăturilor de încredere cu cetăţenii europeni pe care îi reprezentăm. Vom lua măsuri pentru a intensifica lupta împotriva corupţiei şi mijloacele de respingere a ingerinţelor străine", a declarat Roberta Metsola, potrivit cotidianului Le Figaro, în deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg.

Eurodeputata Eva Kaili, fost vicepreşedinte al Parlamentului European, este în arest preventiv, în cadrul unei anchete privind acte de corupţie sub influenţa Qatarului

Roberta Metsola a promis din decembrie o serie de reforme de amploare, printre care se numără crearea unui registru pentru transparenţă şi restricţionarea accesului în instituţie pentru foştii europarlamentari.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close