Antena 3 CNN Black Friday 2016 BLACK FRIDAY 2016. Lecții pentru statul român de la cel mai mare eveniment al reducerilor

BLACK FRIDAY 2016. Lecții pentru statul român de la cel mai mare eveniment al reducerilor

BLACK FRIDAY 2016. Lecții pentru statul român de la cel mai mare eveniment al reducerilor
18 Noi 2016   •   08:02

BLACK FRIDAY 2016. Statul poate învăţa din soluţiile tehnice adoptate de mediul privat, testate cu ocazia ediţiilor Black Friday, şi din experienţa furnizorilor care administrează proiecte cu creşteri substanţiale de trafic, susţin specialiştii companiei Easyhost, specializată în dezvoltarea de soluţii e-commerce şi de infrastructuri online, potrivit Agerpres.

Black Friday înseamnă şi în România cel mai mare eveniment al reducerilor. Este un spectacol dedicat cumpărăturilor, cel puţin la prima vedere şi în ceea ce experimentează clienţii. Dar Black Friday înseamnă pentru e-commerce şi un moment care îi solicită la maximum pe retailerii din online pentru a-şi dezvolta infrastructura şi a ţine pasul cu cererea. Pe scurt, a fost o evoluţie în actualizarea sistemelor de gestiune. Pe de altă parte, România face paşi importanţi spre digitalizare prin iniţiativa GovITHub a Guvernului României, lansată la începutul lunii august, şi prin diverse proiecte de eliminare a birocraţiei. Totuşi, la începutul lunii noiembrie au fost publicate online imagini cu servere ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) aflate într-o stare deloc optimă pentru a rula sisteme de administrare a datelor.

"Poate cel mai important pas de făcut în prevenirea unor astfel de incidente este o alianţă cu un furnizor care are experienţa potrivită în administrarea soluţiilor tehnice care înregistrează creşteri bruşte. Soluţiile din privat, testate în mod repetat în cel puţin cinci ediţii consecutive de Black Friday, pot reprezenta opţiuni şi pentru instituţii de stat, de la CNAS la ANAF sau DRPCIV. Toată experienţa acumulată prin investiţiile marilor retaileri online, cum sunt eMag, Altex, Cel.ro sau F64, ar putea salva milioane de euro de la bugetul de stat", estimează specialiştii Easyhost.

BLACK FRIDAY 2016. Alte recomandări ale companiei Easyhost pentru sectorul de stat vizează soluţiile de Smart Monitoring (monitorizare inteligentă), scalare automată sau, pe scurt, optimizare în timp real, soluţii inteligente de accelerare web.

×
Subiecte în articol: Black Friday 2016
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close