Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Andrei Chiliman: Dacă nu aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora

Andrei Chiliman: Dacă nu aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora

Andrei Chiliman: Dacă nu aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2012   •   09:33

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a votat, duminică dimineaţă, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", afirmând, ulterior, că este o eroare faptul că primarii sunt aleşi, în prezent, într-un singur tur.
   
El a ajuns la secţia de votare împreună cu soţia sa, fiind întâmpinat de liberalul Ludovic Orban, cu care a dat mâna şi cu care s-a pupat.
   
După ce şi-a exprimat opţiunea, Chiliman a declarat presei că, în opinia sa, alegerea primarilor într-un tur este o eroare.
   
"Am votat pentru că votul este în acelaşi timp un drept dar şi o datorie. Dacă eu n-aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora", a declarat candidatul.
   
Andrei Chiliman a subliniat importanţa votului, chemându-i pe bucureşteni şi în general pe români să îşi exprime acest drept. "Consider că este o datorie cetăţenească. Puterea din patru în patru ani este în mâna cetăţenilor care au ocazia în momentul în care se votează au ocazia să decidă politicienii, primarii pe care îi vor. Eu consider că votul este extrem de important şi îi chem pe bucureşteni şi în general pe români să meargă la vot pentru ca să-şi decidă pe cei pe care îi vor să-i conducă", a arătat Chiliman.
   
Primarul Sectorului 1 şi-a exprimat dezacordul în legătură cu reducerea numărului de tururi de scrutin, subliniind lipsa de reprezentativitate a candidaţilor care câştigă alegerile cu un procentaj mic de voturi.
   
"Votul de data asta este un vot într-un singur tur şi e foarte important, e un singur vot... Consider că în acelaşi timp este foarte important ca toată lumea mergând la vot să reuşească să îi decidă pe cei pe care îi doreşte majoritatea. Eu consider că a fost o greşeală transformarea votului din două scrutine într-un singur tur de scrutin. Simplifică, dacă vreţi, anumite lucruri. Nu este o economie. Democraţia trebuie să aibă un preţ. M-aş bucura să se revină la votul în două tururi. Trebuie ca persoana aleasă să aibă, până la sfârşit, puterea votului din spate. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă într-o localitate sunt trei candidaţi care au unul 21, unul 22 şi unul 23%. Ce reprezentativitate are cel care câştigă cu 23% în faţa celorlalţi doi?", a încheiat Chiliman care a adăugat că are emoţii de fiecare dată când sunt alegeri şi că va aştepta rezultatele la sediul PNL din Bulevardul Nicolae Bălcescu.
   
"Eu sper ca alegerile să se desfăşoare în mod corect, să vină multă lume la vot şi mai vorbim diseară", a spus primarul Sectorului 1.
   
Soţia lui Chiliman a declarat că are emoţii şi că speră ca soţul să aibă succes.
   
"De fiecare dată am emoţii şi mă bucur că se implică atât de mult în munca asta, pe care cred eu că o face foarte bine şi sper să aibă succes. Am venit de fapt cu toată familia, cu copiii...", a spus Alexandra Chiliman care a arătat că de obicei familia primarului este matinală.
   
Peste 1.200 de secţii de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, în Bucureşti, unde sunt aşteptaţi peste 1,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot să aleagă primarul general, primarii celor şase sectoare, consilierii generali şi pe cei locali.
   
În Capitală sunt înscrişi în listele electorale permanente şi complementare 1.805.296 de alegători, din care 9.267 pe listele complementare, fiind cetăţeni cu drept de vot din Uniunea Europeană care se află în evidenţele Oficiului Român pentru Imigrări şi au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close