Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Rezultate EXIT-POLL SOCIOPOL: Cine a câştigat cursa pentru preşedinţie

Rezultate EXIT-POLL SOCIOPOL: Cine a câştigat cursa pentru preşedinţie

Rezultate EXIT-POLL SOCIOPOL: Cine a câştigat cursa pentru preşedinţie
16 Noi 2014   •   21:01

Primele rezultate ale exit-poll-ului SOCIOPOL îl indică pe Victor Ponta ca fiind câştigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Datele au fost prezentate de Mihai Gâdea în Ediţia Specială, la Antena 3.

Astfel, potrivit rezultatelor prezentate de exit-poll-ul SOCIOPOL, Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, a obţinut 50.90% din voturile exprimate în turul II al alegerilor prezidenţiale, fiind urmat foarte aproape de Klaus Iohannis, candidatul ACL, cu 49,10% din voturi.

Alte exit-poll-uri: CSCI: Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) - 50,72% din voturi, Klaus Iohannis (ACL) - 49,28% din voturi. În schimb, exit-poll-ul realizat de IRES îl arată pe Klaus Iohannis (ACL) cu 50,90 % din voturi, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) - 49,10 % din voturi. La fel, AVANGARDE îl indică pe Iohannis cu 51,50% şi Victor Ponta cu - 48,50%.


Declaraţiile liderilor politici, după anunţarea rezultatelor exit-poll:

Premierul Victor Ponta, primul mesaj pe Facebook după exit-poll-uri: Astăzi am făcut România puternică!

"Dragi români, aţi fost nişte eroi astăzi. Votul a decurs fenomenal. O prezenţă enromă astăzi la vot. Vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României", a declarat Klaus Iohannis, imediat după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor.

"Scorul este strâns. Din evaluările noastre Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică. Din acest motiv, solicităm tuturor colegilor noştri din secţiile de vot să fie atenţi până la numărarea ultimului buletin de vot şi până la încheierea procesului verbal
", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close