Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Alegerile se termină exact atunci când CCR le validează

Klaus Iohannis: Alegerile se termină exact atunci când CCR le validează

Klaus Iohannis: Alegerile se termină exact atunci când CCR le validează
16 Noi 2014   •   21:36

Primele rezultate ale exit-poll-ului SOCIOPOL îl indică pe Victor Ponta ca fiind câştigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Datele au fost prezentate de Mihai Gâdea în Ediţia Specială, la Antena 3.

Klaus Iohannis a ieşit la declaraţii imediat după aflarea primelor rezultate ale EXIT-POLL-ului.

"Aţi fost nişte eroi astăzi. Votul a fost fenomenal, o prezenţă enormă. Vă mulţumesc că aţi ieşit să votaţi! Un gând foarte secial şi respect tuturor celor care au votat în diaspora, chiar dacă în multe locuri au fost nevoiţi să aştepte multe ore pentru a-şi exprima votul. La 25 de ani de la revoluţie, oamenii au ieşit din casă pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de astăzi a fost dreptul la vot! Solicit guvernului în ceasul al doisprezecelea să facă un efort şi să prelungească votarea în diaspora. Solicit un minim respect pentru românii care vor să iîşi dea votul în diaspora. De asemenea, solicit reprezentanţilor noştri, în secţiile de votare, vigilenţă maximă. Nu vă bateţi joc de votul oamenilor la numărare! Cu toţii ne dorim ca rezultatele obţinute scriptic să reprezinte fidel voinţa românilor. Iar în ceea ce priveşte modul în care s-a votat în diaspora, guvernul trebuie să îşi asume această organizare. Am auzit astăzi o exprimare care mi-a dat de gândit foarte mult: nu contează dacă a votat un om sau trei sute de mii, dacă un singur român nu a reuşit să voteze, înseamnă că i-a fost încălcat un drept fundamental"

Întrebat dacă mai are emoşţii cu privire la rezultatul final, prezidenţiabilul Klaus Iohannis a răspuns: " Mai am emotii. Voi avea emoţii până când CCR dă verdictul final. Din acest motiv, i-am rugat pe cei din secţii, mare atenţie la numărare, la raportare. Alegerile se termină exact atunci când CCR le validează".

Acesta s-a declarat mulţumit de rezultatul primului EXIT-POLL.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close