Antena 3 CNN Coronavirus Secretarul de stat, Andrei Baciu: 79 de companii au început imunizarea angajaților, 16 sunt din HoReCa

Secretarul de stat, Andrei Baciu: 79 de companii au început imunizarea angajaților, 16 sunt din HoReCa

Vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Andrei Baciu, spune, miercuri, că un număr de 79 de companii din țară au început vaccinarea angajaților, iar dintre acetea 16 sunt operatori din HoReCa. Au fost vaccinate aproape 5.000 de persoane.

Secretarul de stat, Andrei Baciu: 79 de companii au început imunizarea angajaților, 16 sunt din HoReCa
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Apr 2021   •   19:48

„Operatorii economici privați susțin campania de vaccinare! Cifrele centralizate în urmă cu câteva ore ne arată că 79 de companii au demarat deja activitatea de imunizare a angajaților, din care 16 sunt operatori din industria ospitalității (HoReCa). Ne dorim ca angajații să fie protejați, iar românii să meargă fără teamă la hoteluri, restaurante și cafenele”, a scris, miercuri, pe Facebook, Andrei Baciu.

Un număr de 25 de echipe mobile au fost prezente în centrele organizate provizoriu de către angajatori și au fost vaccinate anti-COVID 4.961 de persoane. Acestora li se adăugă aproape 2.000 de persoane care au trecut, miercuri, prin centrele mobile.

În aceste centre mobile au fost vaccinate 40 de persoane în localitatea Hălmagiu (jud. Arad), 40 de persoane în localitatea Leordeni (jud. Argeș), 57 de persoane în localitatea Răchitoasa (jud. Bacău), 261 de persoane în localitatățile Negru Vodă și Adamclisi (jud. Constanța), 1.059 de persoane în localitățile Afumați, Moara Vlăsiei, 1 Decembrie, Chiajna (jud. Ilfov), 120 de persoane în localitățile Bistra, Bârsești, Oarța de Jos (jud. Maramureș), 90 de persoane în localitățile Bălăcița, Cujmir, Gruia (jud. Mehedinți), 45 de persoane vaccinate în localitățile Marpod și Chirpăr (jud. Sibiu).

Patronii pregătesc imunizarea angajaților! Mall-urile din Capitală au stabilit spaţiile unde vor vaccina mii de salariați

Firmele mari din România au început să pregătească primele centre de vaccinare pentru proprii angajaţi. Mall-urile din Capitală au stabilit deja spaţiile unde vor imuniza mii de salariaţi. Eforturile sunt susţinute de Guvern, care vrea să accelereze campania naţională de vaccinare, cu doar câteva înainte de începutul sezonului estival.

Într-un mall din centrul Bucureştiului, pregătirile pentru amenajarea centrului de vaccinare au început prin organizarea unor fluxuri speciale de intrare şi ieşire a celor 600 de angajaţi care vor fi imunizaţi aici.

În România, avem aproape 6,5 milioane de angajaţi, din care 1,2 lucrează la stat, din datele INS

Cei care lucrează la privat reprezintă însă ţinta Guvernului acum. Dacă angajatorii ar vaccina personalul din industrie, servicii şi agricultură, din start am avea peste 5 milioane de persoane imunizate.

Există, însă, câteva condiţii pe care un angajator trebuie să le respecte pentru a-şi deschide centru de vaccinare la sediul firmei: să deţină frigidere care să permită păstrarea vaccinurilor la o temperatură de maximum 8 grade Celsius şi să ceară de la DSP dozele de vaccin necesare.

Medicii care vor administra serul în aceste centre sunt medici ai Ministerului Sănătăţii sau medicii care se ocupă de medicina muncii, din spitalele private, pentru firme.

Dacă angajatorul vrea să-şi imunizeze personalul, dar nu poate înfiinţa un centru propriu, există şi o altă variantă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close