Bomboane folosite ca test COVID: Ce spun cercetătorii americani despre noul indicator de gust și miros

de Mia Lungu    |    31 Ian 2021   •   11:30
Bomboane folosite ca test COVID: Ce spun cercetătorii americani despre noul indicator de gust și miros Hepta

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Ohio au pornit un studiu cu scopul de afla daca bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului. Studiul include bomboane cu opt arome, precum mar, piersica si ciresi. Iar timp de trei luni dulciurile vor fi gustate si mirosite zilnic de 2800 de participanti.

Oamenii de știință au propus că utilizarea unui produs ieftin și simplu - bomboane tari - pentru a depista pierderea gustului și mirosului la populațiile cu risc de expunere la COVID-19 poate ajuta la detectarea cazurilor pozitive probabile la persoanele altfel asimptomatice.

Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație. Dacă persoană respectivă are o pierdere subită a acestor simțuri va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit 305.000 de dolari odaă cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close