Antena 3 CNN Coronavirus În România nu au fost raportate cazuri de tromboză după vaccinare. "E puțin probabil ca aceste informații să treacă neobservate sau neraportate"

În România nu au fost raportate cazuri de tromboză după vaccinare. "E puțin probabil ca aceste informații să treacă neobservate sau neraportate"

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că pe teritoriul României nu au fost raportate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinarea anti-COVID, el precizând că aceste situaţii nu pot trece neobservate, dacă s-ar întâmpla.

În România nu au fost raportate cazuri de tromboză după vaccinare. "E puțin probabil ca aceste informații să treacă neobservate sau neraportate"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2021   •   16:44

”Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinare cu niciunul dintre tipurile de vaccinuri pe care le folosim. E puţin probabil ca aceste informaţii să treacă neobservate, neraportate, să nu fie aduse în atenţia autorităţilor sau în spaţiul public. 

Sunt convins că există un număr de reacţii adverse minore, comune care nu sunt raportate însă reacţiile severe totdeauna sunt raportate sau ele, chiar dacă există o întârziere legată de documentarea medicală a cazului, sunt raportate atât de către colegii profesionişti din domeniul sănătăţii cât şi de pacienţi sau de aparţinători”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că pot apărea reacţii alergice care ”există pentru orice tip de vaccin, pentru orice tip de tratament”, iar în acest context orice medic de familie are trusă de intervenţie ”care nu este de astăzi şi nu trebuie să fie de astăzi”, iar dozele cu adrenalină sunt distribuite de către autorităţi medicilor de familie care fac parte din campania de vaccinare.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close