Antena 3 CNN Coronavirus Liniile de croazieră introduc obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru cei care vor o vacanță pe ocean

Liniile de croazieră introduc obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru cei care vor o vacanță pe ocean

Compania britanică Saga Cruises a devenit prima linie de croazieră care a anunțat că solicită vaccinarea tuturor pasagerilor împotriva COVID-19 pentru a putea să navigheze pe navele sale de croazieră. Deși au existat zvonuri conform cărora industria de croazieră ar putea cere vaccinare înainte de călătorie, anunțul făcut de Saga o transformă în prima companie de acest fel care impune această politică.

Liniile de croazieră introduc obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru cei care vor o vacanță pe ocean
Sursa foto: Saga Cruises
de Mia Lungu    |    21 Ian 2021   •   20:45

„Am salutat vestea că programul de vaccinare COVID-19 a început să fie implementat în toată țara, mulți dintre oaspeții noștri fiind dintre primele grupuri de oameni cărora li s-a administrat vaccinul”, a scris Saga într-un mesaj către pasagerii săi, potrivit presei britanice.

„Având în vedere acest lucru, am revizuit încă o dată procedurile noastre de sănătate și siguranță pentru a ne asigura că oferim cea mai sigură experiență de croazieră posibilă. Am luat decizia de a introduce cerința ca toți oaspeții să fie vaccinați complet împotriva COVID-19."

Pentru a permite călătorilor suficient timp pentru a fi complet imunizați, Saga a anunțat că amână prima sa croazieră. Linia plănuise să înceapă navigarea pe 3 aprilie la bordul navei sale Spirit of Discovery. Noul plan este ca nava soră Spirit of Adventure să fie prima care navighează, având călătoria inaugurală a navei pe 4 mai.

Nava de croazieră de 58.250 tone brute a fost construită de Meyer Werft și livrată la Saga la sfârșitul lunii septembrie 2020. Spirit of Discovery este acum programat să reia navigarea pe 2 iunie.

Detaliind decizia lor, aceștia spun că au observat că majoritatea oaspeților lor „se încadrează în categoria de vârstă cu risc și prioritatea noastră este siguranța și bunăstarea lor”.

La îmbarcarea pe nava de croazieră se va cere certificatul de vaccinare sau acte medicale în acest sens

Compania oferă pasagerilor care au deja croaziere rezervate posibilitatea de a reprograma dacă nu cred că își pot finaliza vaccinările înainte de călătoria programată. Compania a menționat că a luat decizia de a nu permite niciunui oaspete să călătorească dacă refuză să primească vaccinul.

Saga se promovează ca un produs destinat exclusiv seniorilor de peste 50 de ani, deși sunt acceptați și însoțitori de 40 de ani.

Ca parte a noului program, oaspeții trebuie să fi primit cele două doze complete de vaccinare COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie. De asemenea, Saga le transmite tuturor pasagerilor că li se va cere să aducă documentul de vaccinare și / sau dovezi cu dovada vaccinării în momentul îmbarcării. Nu se vor acorda excepții.

„În primul rând, ne concentrăm pe oaspeții noștri și să ne asigurăm că toți au fost vaccinați”, scrie Saga în Q&A pentru pasageri. „Avem protocoale cuprinzătoare COVID-19 pentru a ne proteja echipajul, inclusiv carantina și testarea regulată și imediat ce echipajul va putea fi vaccinat, acest lucru se va întampla”.

Mulți observatori au speculat că disponibilitatea pe scară largă a vaccinului va fi un element cheie în ajutarea industriei de croazieră să-și reia operațiunile. Unii directori din industrie au speculat cu privire la cerințele pentru vaccinuri sau la programele de vaccinare a întregului echipaj de la bordul unei nave, înainte de a naviga.

×
Subiecte în articol: Saga Cruises croaziera vaccin COVID-19

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close