Antena 3 Coronavirus Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de COVID-19

Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de COVID-19

de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   10:48
Mii de oameni sunt izolaţi în Mallorca din cauza unui focar de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Autorităţile din Mallorca, Spania, au izolat sute de liceeni în hoteluri, după sărbătoarea care a marcat sfârşitul anului şcolar şi care a dus la izbucnirea unui focar de COVID-19.

Aproape 5.000 de persoane sunt în carantină din cauza unui focar major de COVID-19 pe insula mediteraneană Mallorca.

Focarul a fost cauzat de mai mulți elevi de liceu care au venit în vacanță aici, a precizat Fernando Simon, un înalt oficial din Sănătate.

Autoritățile sanitare au confirmat aproape 1.200 de cazuri de COVID-19 asociate cu acest focar în diverse regiuni ale ţării.

Autorităţile sanitare din Mallorca au efectuat teste în masă pe sute de studenţi. Tinerii au ajuns la Mallorca prin intermediul unei agenţii care a organizat excursia de final de an. Însă, măsurile sanitare au fost uitate. Se pare că focarul s-a răspândit pe măsură ce sute de tineri petrecăreţi s-au adunat la un concert şi petreceri de stradă.

Oficialii au urmărit până acum 5.126 de turiști în Mallorca. Peste 900 de cazuri de COVID-19, care au legătură cu acest focar, au fost confirmate deja în opt regiuni din Spania continentală.

În schimb, zeci de adolescenți infectați sunt încă pe insulă. Unii dintre ei sunt carantinați în camerele lor de hotel.

Alții au fost mutați într-o altă unitate de cazare, pentru că fie au simptome ușoare, fie sunt doar considerați contacți direcți și, prin urmare, suspectați că au infecție până la un rezultat dat de un test COVID-19.

Tinerii au fost și însoțiți de câțiva părinți. Mulți dintre adulți au între 45 și 55 de ani. Nu toți au reușit să fie imunizați cu ambele doze de vaccin, ceea ce ar putea duce la și mai multe infecții în perioada următoare.

Spania a anunţat că, începând de joi, cei care vor din Regatul Unit în Insulele Baleare vor trebui să demonstreze că au schema completă de vaccinare sau să prezinte dovada unui test PCR negativ.

Marea Britanie a adăugat săptămâna trecută insulele mediteraneene, care includ Mallorca şi Ibiza, pe lista sa „verde” de destinaţii de călătorie sigure. Decizia a fost luată pe fondul presiunii companiilor aeriene şi companiilor de turism pentru a relaxa restricţiile COVID-19.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close