Antena 3 CNN Coronavirus Cine este persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România

Cine este persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România

România a ajuns la 1 milion de vaccinări anti-COVID. Persoana cu numărul 1 milion este o femeie în vârstă de 86 de ani care a fost imunizată chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Cine este persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   19:47

Doamna Valentina este persoana cu numărul 1 milion vaccinat anti-COVID în România. A trecut prin mai multe probleme de sănătate și a așteptat cu nerăbdare să se imunizeze.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a spus că femeia de 86 de ani a fost foarte încântată că a reușit să se vaccineze și că a fost clasată ca persoana cu numărul un milion.

”E o doamnă de 86 de ani cu sechele motorii după o afecțiune neurologică, dar care are un tonus psihic și o comunicare extraordinară. A trecut bine etapa post-vaccinare și este bine”, a spus el.

Femeia vaccinată cu numărul 1 milion are 86 de ani și a trecut prin mai multe probleme de sănătate

Procedura a avut loc miercuri la Spitalul Universitar de Urgență din București. Persoana cu numărul 1 milion a fost o femeie în vârstă care s-a declarat încântată de faptul că a reușit să se vaccineze.

La evenimentul de la Spitalul Universitar a participat și premierul Florin Cîțu.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vaccinat persoana cu numărul 1 milion din România. El a dezvăluit că a avut emoții și că femeia s-a declarat încântată de faptul că a reușit să se vaccineze.

”Sunt realmente onorat că azi am avut șansa de a fi medicul vaccinator al persoanei cu numărul un milion din România. E un rezultat pe care îl apreciez ca fiind foarte bun'', a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

Moment emoţionant în centrul de vaccinare

La ieșirea din centrul de vaccinare, doamna Valentina a primit flori de la conducerea CNCAV. Acest moment a emoționat-o până la lacrimi, iar ea a ținut să mulțumească, simțindu-se onorată să reprezinte acest număr în cadrul procesului de vaccinare.

România ar putea avea al patrulea vaccin anti-COVID

Serul de la compania americană Johnson&Johnson ar urma să ajungă în luna aprilie la noi în țară, dar asta dacă va primi luna aceasta aprobarea Agenției Europene a Medicamentului.

Reprezentanții companiei spun că se fac studii  pentru a se stabili dacă serul poate fi administrat inclusiv copiilor sub 12 ani și gravidelor.

Autorităţile estimează că până în luna septembrie se vor vaccina peste 10 milioane de români.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close