Antena 3 Coronavirus Cine este persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România

Cine este persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România

de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   19:47

România a ajuns la 1 milion de vaccinări anti-COVID. Persoana cu numărul 1 milion este o femeie în vârstă de 86 de ani care a fost imunizată chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Doamna Valentina este persoana cu numărul 1 milion vaccinat anti-COVID în România. A trecut prin mai multe probleme de sănătate și a așteptat cu nerăbdare să se imunizeze.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a spus că femeia de 86 de ani a fost foarte încântată că a reușit să se vaccineze și că a fost clasată ca persoana cu numărul un milion.

”E o doamnă de 86 de ani cu sechele motorii după o afecțiune neurologică, dar care are un tonus psihic și o comunicare extraordinară. A trecut bine etapa post-vaccinare și este bine”, a spus el.

Femeia vaccinată cu numărul 1 milion are 86 de ani și a trecut prin mai multe probleme de sănătate

Procedura a avut loc miercuri la Spitalul Universitar de Urgență din București. Persoana cu numărul 1 milion a fost o femeie în vârstă care s-a declarat încântată de faptul că a reușit să se vaccineze.

La evenimentul de la Spitalul Universitar a participat și premierul Florin Cîțu.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vaccinat persoana cu numărul 1 milion din România. El a dezvăluit că a avut emoții și că femeia s-a declarat încântată de faptul că a reușit să se vaccineze.

”Sunt realmente onorat că azi am avut șansa de a fi medicul vaccinator al persoanei cu numărul un milion din România. E un rezultat pe care îl apreciez ca fiind foarte bun'', a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

Moment emoţionant în centrul de vaccinare

La ieșirea din centrul de vaccinare, doamna Valentina a primit flori de la conducerea CNCAV. Acest moment a emoționat-o până la lacrimi, iar ea a ținut să mulțumească, simțindu-se onorată să reprezinte acest număr în cadrul procesului de vaccinare.

România ar putea avea al patrulea vaccin anti-COVID

Serul de la compania americană Johnson&Johnson ar urma să ajungă în luna aprilie la noi în țară, dar asta dacă va primi luna aceasta aprobarea Agenției Europene a Medicamentului.

Reprezentanții companiei spun că se fac studii  pentru a se stabili dacă serul poate fi administrat inclusiv copiilor sub 12 ani și gravidelor.

Autorităţile estimează că până în luna septembrie se vor vaccina peste 10 milioane de români.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close