Antena 3 CNN Coronavirus Masca devine obligatorie și la munte! Predeal este prima stațiune montană care intră în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19

Masca devine obligatorie și la munte! Predeal este prima stațiune montană care intră în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19

Românii vor purta masca și la munte! Predeal este prima stațiune de pe Valea Prahovei unde rată de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Se trece la planul roșu!

Masca devine obligatorie și la munte! Predeal este prima stațiune montană care intră în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Facebook ISU Brasov
de Mia Lungu    |    29 Oct 2020   •   17:45

În Predeal, masca devine obligatorie începând de vineri, pentru 14 zile. Turiștii nu vor mai putea merge nici la restaurant, bar sau la sălile pentru jocuri de noroc. Hotărârea a fost luată de autorități după ce incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Dacă weekend-ul trecut, turiștii care vizitau stațiunea Predeal se puteai plimba fără mască în spațiile publice deschise, începând de vineri acest lucru va fi interzis.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat decizia după ce a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș. În cele două localități, rata de infectare a ajuns la 3,80, respectiv la 3,26 cazuri la 1000 de locuitori.

Mai multe orașe au intrat în această săptămâna în scenariul roșu de combatere a pandemiei. Printre aceastea, Oradea și Brașov.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close