Antena 3 CNN Coronavirus Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Inclusiv polițiștii sunt îngroziți

Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Inclusiv polițiștii sunt îngroziți

Vasluianul infectat cu varianta COVID Omicron vrea să își păstreze anonimatul, mai ales că vecinii deja au început să aibă o atitudine ostilă față de el.

Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Inclusiv polițiștii sunt îngroziți
Sursa foto: DPA Images / Jan Woitas
de Andreea Cigolea    |    06 Dec 2021   •   12:03

Bărbatul de 59 de ani este izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad. Vecinii sunt panicați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au apărut informații în presă că această noua mutație a virusului este mai contagioasă.

Inclusiv polițiștii sunt îngroziți și atunci când îl verifică, oamenii legii îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, nu urcă la ușa acestuia și nici nu-l lasă să deschidă geamul, informează Vremea Nouă.

Primul caz de infectatre cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost identificată la un bărbat Bârlad și care se afla în Africa de Sud la muncă. Are 59 de ani și este inginer la o companie de automobile. Acesta se află în izolare la Bârlad, separat de familie, iar starea sa de sănătate este una bună. În fiecare zi este sunat de reprezentanții DSP Vaslui, care-l  monitorizează.

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. În această după-amiază, Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureșși care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice. Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, informează oficialii Ministerului Sănătății.                                     

×
Subiecte în articol: omicron
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close