Antena 3 CNN Coronavirus Fiica lui Vergil Chițac: Tatăl meu a fost mutat la Terapie intensivă, este ajutat să respire

Fiica lui Vergil Chițac: Tatăl meu a fost mutat la Terapie intensivă, este ajutat să respire

Senatorul PNL Vergil Chițac, infectat cu coronavirus, a fost mutat la secția de terapie intensivă a spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde este ajutat să respire, a anunţat fiica politicianului, pe o reţea de socializare. De asemenea, Irina Chiţac a mai scris că sunt depistați pozitiv și internați în spital mama și fratele său.

Fiica lui Vergil Chițac: Tatăl meu a fost mutat la Terapie intensivă, este ajutat să respire
Sursa foto: Facebook
de M.Z.    |    16 Mar 2020   •   12:12

UPDATE Potrivit unor surse medicale citate de Antena 3, starea de sănătate a lui Vergil Chiţac este stabilă, senatorul este internat la Terapie intensivă, dar nu este ventilat mecanic şi nici asistat respirator.

Coronavirus. Vergil Chiţac, mutat la Terapie intensivă

----------------

Ştirea iniţială 

Tânăra a făcut un apel la solidaritate și înțelegere pentru familia sa, după ce Vergil Chițac a infectat mai mulți apropiați și colegi de partid cu care s-a întâlnit, el nefiind în autoizolare după întoarcerea de la un eveniment din Bruxelles.

În plus, Chițac a fost criticat dur pentru faptul că a refuzat transportul cu izoleta la spital.

"Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chiţac şi sora lui Octavian Chiţac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID-19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pentru mulţi oameni ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprimă într-un fel sau altul părerea.

Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu. Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrăţişez, să îi susţin, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia sa în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei având în vedere că nu mi-am mai văzut părinţii de la Crăciun şi fratele de la început de februarie.

Veştile în sine sunt foarte grele. Lumea intră pe paginile tatălui meu ca să afle despre senatorul Vergil Chiţac, iniţiativele pe care lucrează, Asociaţia Constanţa Altfel. Pentru mine el este tatăl meu, care îmi cânta Compact la chitară când eram mică, care m-a învăţat ce înseamnă curajul şi ce înseamnă să fii puternic, care m-a învăţat să joc 66, să îmi setez standarde înalte şi să muncesc pentru ele. Faptul că el este acum atât de vulernabil şi că nu le pot oferi suport lui şi mamei mele îmi frânge inima la propriu.

Zilele astea mai mulţi prieteni mi-au spus câte lucruri urâte se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, în media sau în secţiile de comentarii. Mi s-a spus că oamenii sunt răi şi agresivi, îl critică, îl învinovăţesc. Le-am spus prietenilor mei că nu mai pot să facă faţă în aceste momente deja grele, şi la ura şi agresivitatea aruncată către tatăl meu. Dar tatăl meu a intrat ieri la terapie intensivă şi atunci am hotărât să scriu.

COVID19 este un virus nemaîntâlnit şi foarte contagios. Se răspândeşte extrem de usor, multe persoane infectate în perioada de incubaţie nu prezintă simptome, poate supravieţui pe suprafeţe zile întregi, se poate lua prin aer de la o distanţă considerabilă în metri. Asta ne poate speria, ne poate face să ne învinovăţim între noi. Realitatea ne arată însă, pe măsura ce se măreşte numărul de cazuri şi în Romania similar cu restul lumii, că a căuta ţapi ispăşitor nu are sens şi nu este în niciun fel de ajutor.

În pandemia asta, absolut toţi suntem expuşi şi vulnerabili şi asta ar putea să ne amintească de fragilitatea condiţiei noastre şi de cât de important este să ne susţinem unii pe alţii în aceste zile sumbre şi singuratice, în care ne izolam în case, în speranţa că totul va trece. În acest context deja greu, unii dintre noi vom fi afectaţi personal de asta. Că va fi vorba de o cunoştinţă, un prieten, cineva din familie, se poate întâmpla fiecăruia dintre noi.

Şi sper că macar o parte dintre voi veţi citi acest mesaj şi veţi înţelege că în spatele acestui caz pe care lumea îl comentează, suntem o familie foarte afectată fizic şi emoţional, care avem nevoie de tot suportul şi ajutorul pe care îl putem primi. Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soţia şi fiul său care sunt şi ei internaţi în spital, care şi-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire şi care a fost mutat ieri la terapie intensivă. În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune şi de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistente, avocaţi, şoferi, suntem toţi taţi, mame, fiice, fii, fratţ, surori, prieteni şi OAMENI.

Mamă, tată, Octav vă iubesc mult şi mă rog să vă strâng în braâe cât mai curând", a scris Irina Chiţac, luni, pe pagina sa de Facebook.

Informaţia că liberalul Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu coronavius a apărut în presă vineri, iar ijo politicianul spunea că are o răceală şi s-a autoizolat.

Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a călătorit într-o delegație cu două persoane infectate, atunci când a fost la o Reuniune NATO la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie.

El din 6 martie, era suspect de a fi infectat cu acest virus.

Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu noul coronavirus, a participat de Ziua femeii la o petrecere la care au fost prezente 400 de femei.

Organizaţia judeţeană PNL a anunţat că se va autoizola.

Senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, și-a îmbolnăvit toată familia: soţia, fiul şi asistentul personal

Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, riscă dosar penal. Maria Vasii: „Un proces penal nu poate fi evitat”

×
Subiecte în articol: coronavirus Vergil Chitac
Parteneri
Val de aer tropical în România. Unde vor fi peste 30 de grade
x close