Antena 3 CNN Coronavirus Un pacient german s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Descoperirea medicilor, după ce i-au făcut analize

Un pacient german s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Descoperirea medicilor, după ce i-au făcut analize

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Germania a fost vaccinat, contrar recomandărilor medicale, de 217 ori, împotriva COVID-19, anunță medicii.

Un pacient german s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Descoperirea medicilor, după ce i-au făcut analize
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    05 Mar 2024   •   23:00

Cazul bizar este documentat în revista The Lancet Infectious Diseases, scrie BBC. Vaccinurile au fost cumpărate și administrate în mod privat în decurs de 29 de luni.

Bărbatul pare să nu fi suferit niciun efect negativ, spun cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg.

"Am aflat despre cazul său prin intermediul unor articole de ziar", a declarat dr. Kilian Schober, de la departamentul de microbiologie al universității, care l-a contactat apoi și l-a invitat să se supună unor teste.

Bărbatul a furnizat mostre proaspete de sânge și salivă. Cercetătorii au testat, de asemenea, niște mostre de sânge congelate ale acestuia, care fuseseră depozitate în ultimii ani.

Dr. Schober s-a temut că hiper-stimularea sistemului imunitar cu doze repetate ar fi putut obosi anumite celule. Dar cercetătorii nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Cercetătorii au declarat: "Este important faptul că nu susținem hipervaccinarea ca strategie pentru a spori imunitatea adaptivă".

Rzultatele testelor pe care le-au efectuat pe bărbatul de 62 de ani au fost insuficiente pentru a trage concluzii de anvergură, cu atât mai puțin recomandări pentru publicul larg.

"Cercetările actuale indică faptul că o vaccinare în trei doze, cuplată cu vaccinuri suplimentare regulate pentru grupurile vulnerabile, rămâne abordarea preferată", spun ei pe site-ul universității.

"Nu există niciun indiciu că sunt necesare mai multe vaccinuri".

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close