Antena 3 CNN Coronavirus Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, riscă dosar penal. Maria Vasii: „Un proces penal nu poate fi evitat”

Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, riscă dosar penal. Maria Vasii: „Un proces penal nu poate fi evitat”

Avocatul Maria Vasii declară că senatorul Vergil Chiţac nu poate scăpa de urmărirea penală, după ce s-a confirmat că este infectat cu noul coronavirus. 

Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, riscă dosar penal. Maria Vasii: „Un proces penal nu poate fi evitat”
Sursa foto: Vergil Chițac/Facebook
de S.T.    |    13 Mar 2020   •   18:00

„Din punctul meu de vedere, cu informaţiile la care am avut acces public, eu zic că un proces penal nu poate fi evitat.

Pentru că în articolul 352 Cod Penal avem incriminată fapta săvârşită din culpă. Nu poate invoca împrejurarea că doar din 12 martie a cunoscut că ar fi fost în spaţiul tehnic al clădirii în care a fost o persoană infectată.

Dumnealui, după primele simptome specifice, era obligat să întreprindă diligenţele necesare pentru a fi testat de îndată. I-a pus sub incidenţa legii penale şi pe cei care au venit să îl preia, pentru că nu au respectat regulile pentru a limita răspândirea virusului. 

Nu se face alegere dacă ești senator, bogat sau sărac. Procedurile sunt pentru limitarea răspândirii bolii. Ori e lege, ori e tocmeală? Se pare că la noi e tocmeală şi de asta lucrurile scapă de sub control”, a spus Maria Vasii, vineri, la Antena 3. 

Senatorul Vergil Chițac, confirmat cu noul coronavirus, soția și asistentul lui au fost duși fără izoletă și fără să aibă vreun echipament de protecție la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Senatorul liberal a fost confirmat pozitiv, vineri, cu coronavirus.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că atât el, cât și toți membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciliu, în condițiile în care au intrat în contact cu Chițac.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close