Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Puterea exemplului care schimbă sistemul de sănătate | Români care dezoltă România

Puterea exemplului care schimbă sistemul de sănătate | Români care dezoltă România

De la 45 de angajați în 2015, astăzi MedLife Sama Craiova înseamnă 230 de angajați din 5 județe. Pentru cei mai mulţi, jobul şi echipa din care fac parte au devenit o a doua familie, iar valorile pe care le împărtăşesc sunt esențiale.

Puterea exemplului care schimbă sistemul de sănătate | Români care dezoltă România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2022   •   12:21

Hiperclinica MedLife, Craiova. De n-ai auzi limba română, ai putea crede că ai trecut de graniţele ţării. Aici, respectul faţă de pacient face legea, iar decorul prietenos şi dotările performante întregesc radiografia normalităţii.

"Terapia asta o mai putem face în altă parte, în Oltenia? În Oltenia, nu. În ţară, da”.

Succesul s-a creionat treptat, firesc şi fără a sări vreo etapă importantă. Era anul 2002 când Alida Gogescu, medic de laborator la vremea aceea a decis că va face ea însăşi schimbarea de care sistemul avea nevoie.

A lăsat microscopul şi a trecut la planuri strategice. A luat mai întâi frâiele unei clinici din Calafat, iar doi ani mai târziu a deschis un laborator în Craiova, care avea să devină primul acreditat din regiune.

"Peste noapte a trebuit să lucrăm de patru ori mai multe analize decât lucrasem până atunci. (...) Plonjam în timp, înapoi. De câte ori intram într-un spital de stat aveam impresia că nimic nu s-a schimbat într-o ţară care trecuse printr-o revoluţie şi îşi dorea schimbare", a spus Alida Gogescu, fondator și manager MedLife Sama.

Drumul nu a fost lipsit de provocări. Ca să construiești o afacere de succes într-o ţară în care medicina privată abia începea să fie reglementată nu e uşor, spune antreprenorul de azi.

Cheia succesului stă în echipele pe care le creşti şi în puterea de a-i convinge pe cei din jur că doar prin implicare reală şi asumată se pot face minuni. Apoi, trebuie să le creezi oamenilor un mediu de lucru performant şi să nu te abaţi în primul rând tu, ca mentor, de la standardele pe care le ceri.

Odată creat acest mecanism, nici măcar mirajul salariilor din spitalele de stat sau din străinătate nu mai are puterea de a opri un profesionist din drumul său.

"Chiar acum de curând avem un medic ginecolog ni s-a întors din sistemul de stat", a mai spus fondatorul și managerul MedLife Sama.

În 2015, compania înființată de medicul Alida Gogescu ajunsese la 45 de angajaţi şi pe radarul MedLife, un brand românesc puternic, care dezvolta și în Oltenia piața abonamentelor medicale.

De la 45 de angajați în 2015, astăzi MedLife Sama Craiova înseamnă 230 de angajați din 5 județe. Pentru cei mai mulţi, jobul şi echipa din care fac parte au devenit o a doua familie. Iar valorile pe care le împărtăşesc sunt esențiale.

"Îmi place ceea ce fac, adică este primul job unde am ajuns să mă trezesc dimineaţa să îmi doresc să ajung cu drag", a mai precizat şi Daniela Gaiducovici, Manager Regional MedLife Craiova.

×
Subiecte în articol: Români care dezvoltă România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close