Antena 3 CNN Români care dezvoltă România România, pe harta marilor producători de medicamente ai lumii | Români care dezvoltă România

România, pe harta marilor producători de medicamente ai lumii | Români care dezvoltă România

De 67 de ani ora exactă în industria medicamentelor la noi în țară se dă de la Iași.

România, pe harta marilor producători de medicamente ai lumii | Români care dezvoltă România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   14:24

Povestea de succes a companiei Antibiotice Iași începea în 1955, când pentru prima data in SE Europei se producea penicilina. De la producția de substanțe active pe bază de penicilină, în scurt timp portofoliul s-a mărit, ajungând în prezent la nu mai puțin de 150 de medicamente din 11 clase terapeutice. 

"Suntem în cadrul secției de produse parenterale, sau secția de injectabile, avem 3 linii de fabricație autorizate de Agenția Națională a Medicamentului și o linie autorizată de autoritatea americană FDA", a spus Cristian Dranca, Tehnolog- secția produse Parenterale- Antibiotice Iași.

Până la producție însă, cei 1400 de oameni duc o muncă titanică. Tocmai de aceea resursa umană este una în care se investește constant în companie.

"Prin colegiul tehnic A+ luăm elevii de pe băncile liceului care nu vor să continue activități, îi aducem aici și timp de 6 luni îi instruim pentru a deveni operatori de produse farmaceutice, nu îi școlarizează nimeni pentru așa ceva, noi o facem cu lectori interni, la noi în fabrică timp de 6 luni, le dăm și o bursă.", mai spus şi Ioan Nani, Director General Antibiotice Iași

Fiecare produs în parte este cercetat, produs, și trecut prin toate testele de calitate și studii clinice cu o atenție deosebită la detalii, dupa care, o mare parte pleacă aproape peste tot în lume, în 70 de țări.

"În ultimii 10 ani, noi am reușit să creștem exportul de 7 ori. În Asia, aproape peste tot livrăm, în China, începem de la anul livrări în Australia.", mai precizează Nani, Director General Antibiotice Iași.

Pe lângă medicamentele din spectrul bolilor infecțioase, cardiovasculare, a produselor dermatologice suplimentelor alimentare, de departe Antibiotice s-a remarcat la nivel mondial cu un produs care a tratat milioane de oameni.

Astăzi am ajuns peste tot în lume cu nistatină, un produs de concepție americană", mai spune directorul General Antibiotice Iași.

Și nu s-au oprit aici. Cea mai recentă investitie a companiei: fabrica de produse topice.

"Suntem în secția de produse topice, o secție unde se fabrică unguente și supozitoare, o secție care este complet automatizată, dotată cu instalații de ultimă generație, monitorizată strict atât din punct de vedere al parametrilor de fabricație, cât și din punct de vedere al condițiilor de mediu", a mai adăugat şi Niculina Genoveva Horeanu- Manager Divizia peoduse Topice

Tradiția și continuitatea, cunoașterea și performanța românească sunt pilonii pe care firma din inima Moldovei s-a construit ca brand românesc cu recunoaștere internațională în cele aproape șapte decenii de activitate și un ambasador de o importanță strategica pentru România.

  • Antibiotice deține cea mai complexă structură de fabricație din România, cu opt fluxuri de producție distincte, organizate pe trei divizii: produse forme solide de uz oral, produse topice, produse sterile și substanțe active
  • “Academia a+” este o platformă axată pe programe de recrutare, educație, susținere și dezvoltare a competențelor profesionale.
  • Compania deține avizarea Agenției Medicamentelor și Alimentelor din SUA pentru fluxul de fabricație a substanței active Nistatină si fluxul de injectabile.
  • Astăzi medicamentele produse la Iași să se găseasc în toate farmaciile și spitalele de la noi din țară.
  • Compania este inclusă în lista obiectivelor de importanţă deosebită pentru apărarea ţării, având un caracter strategic în economia naţională

×
Subiecte în articol: Români care dezvoltă România
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close