Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Școala construită în timp record | Români care dezvoltă România

Școala construită în timp record | Români care dezvoltă România

Canapele, fotolii, un ambient plăcut. Departe de aspectul clasic al unei cancelarii. Profesorii de la British International School of Timișoara se vor relaxa aici înainte de ore, astfel încât să intre în clase cu zâmbetul pe buze.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   12:09

Ovidiu Șandor, Chair of the School Board: „Marea diferență între sistemul românesc de școlarizare și o astfel de educație este că, în acest sistem, copilul este pus în centru.”

Ovidiu Șandor e omul care a simțit necesitatea unei şcoli britanice în vestul României. E părinte și a investit în educație, pentru că a căutat să le ofere și copiilor lui tot ce e mai bun. Unitatea de învățământ, singura școală internațională din vestul țării, a fost înființată în urmă cu 4 ani și a avut, încă de la început, liste de așteptare. Aici învață elevi de 30 de naționalități diferite.

Ovidiu Șandor, Chair of the School Board: „Nu ne-am aşteptat la acest succes, avem deja 600 de elevi. Ne-am dat seama că e nevoie să extindem campusul nostru. Este proiectul meu de suflet pentru că nu cred că e ceva mai frumos decât să vezi nişte copii crescând şi dezvoltându-se. Peste 20 -30 de ani ei vor fi liderii în antreprenoriat, în administraţie, în cultură.”

În fața unor astfel de planuri, Banca Transilvania a devenit un partener de încredere, cu ajutorul căruia a fost posibilă construirea noii clădiri. Una ridicată respectând cu strictețe cele mai înalte standarde internaționale în materie de educație.

Ovidiu Șandor, Chair of the School Board: „E o clădire construită în timp record, primul beton l-am turnat în ianuarie. Doar aici vorbim de peste 6 milioane de euro, atât partea de construcţii, cât şi partea de dotări, mobilarea, echiparea clădirii. Cu această nouă clădire, putem găzdui 924 de elevi de la 4 ani, până la bacalaureatul internațional.”

Noua clădire are 20 de săli de clasă la cele mai înalte standarde, 7 săli multifuncționale, 3 laboratoare de știință precum și o sală pentru arte. Elevii au la dispoziție o sală pentru muzică și dramă, un bistro și o bucătărie, unde se gătește pentru ei. Spaţiul ce găzduiește biblioteca este spectaculos.

Ovidiu Șandor, Chair of the School Board: „Vor fi 20.000 de cărţi, atât manuale cât şi cărţi de literatură.”

La școala internațională din Timișoara lucrează, în total, peste 100 de persoane, dascăli de top și personal administrativ. Din 2019 şi până acum, aici au fost investite peste 12 milioane de euro. Educația este însă... neprețuită.

  • Unitatea de învățământ e singura școală internațională din vestul țării
  • 6 milioane de euro este investiția în noua clădire din campus
  • Cu noua clădire construită, capacitatea de școlarizare se dublează

×
Subiecte în articol: Români care dezvoltă România
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close