Antena 3 CNN Economic Anunţ pentru cinci milioane de români pensionari, înainte de Paşte. Ce a decis ministrul Muncii, Marius Budăi

Anunţ pentru cinci milioane de români pensionari, înainte de Paşte. Ce a decis ministrul Muncii, Marius Budăi

Veşti bune pentru cinci milioane de români, înainte de Paşte, de la ministrul Muncii, Marius Budăi.

Anunţ pentru cinci milioane de români pensionari, înainte de Paşte. Ce a decis ministrul Muncii, Marius Budăi
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2023   •   00:00

După o scumpire în lanţ a alimentelor, facturilor şi carburanţilor, guvernul vrea să vină în sprijinul românilor nevoiaşi, înainte de sărbătorile pascale.

Pentru asta, ministrul Muncii spune a decis să vireze pensiile mai devreme, astfel ca pâna pe data de 11 aprilie, toţi pensionarii să aibă bani pentru masa de Paşte.

De asemenea, voucherele de alimente se vor da şi ele mai devreme, la fel ca şi unele dintre pachetele cu 24 de kilograme de alimente.

"Este sărbătoarea aceasta a Paștelui și am considerat extrem de important ca măcar atât să mai facem în plus pentru seniorii acestei țări. 

Citeşte şiData la care intră pensiile în aprilie 2023. Când vor primi românii bani de la poştaş sau pe card

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De vineri (vinerea trecută, 7 aprilie - n.r.), seniorii României care încasează pensiile în cont bancar, pe card, au pensiile în cont. 

Marius Budăi: Până pe 11 aprilie, vrem ca pensionarii să aibă banii acasă

Până în data de 11 aprilie, vrem ca și ceilalți seniori care încasează pensiile cu factorul poștal să aibă banii acasă, pentru a-și putea procura cele necesare, atât cât poate permite situația în această perioadă în România.

Bineînțeles, și vouchere de alimente vor fi, de asemenea, livrate către cetățeni.

Vezi şiData la care intră banii pe voucherele de alimente. Termenul a fost devansat | Anunţul făcut de Marcel Boloş pentru milioane de români

Acele carduri vor fi încărcat cu bani până în data de 13 aprilie, am avut discuții cu domnul ministru Boloș", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, la Antena 3 CNN.

În plus, în afara de voucherele de alimente, românii vulnerabili vor mai primi şi pachetele cu 24 de kilograme de alimente, oferite de Uniunea Europeană. 

"750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare să avem mai mult de 800.000 livrate", a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, zilele trecute, potrivit stiri.tvr.ro.

În 2023 se acordă şase tranşe de ajutor pentru alimente şi mese calde unui număr de aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situaţii de vulnerabilitate, informează un comunicat de presă al MIPE.

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

Vezi şiCe poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest.

Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei.

Se mai majorează sau nu pensiile românilor

Ministrul Muncii a vorbit şi despre o eventuală majorare a pensiilor românilor.

"Este o așteptare mare tot timpul când este PSD la guvernare și asta înseamnă că noi, când am fost la guvernare, am făcut lucruri bune. 

Noi vom cântări extrem de bine și vom analiza extrem de bine ce avem de făcut. 

Avem deja o actualizare, o adaptare a programului de guvernare pe care o să o propunem și va fi anunțat probabil de președintele partidului. Cu siguranță că ne dorim să facem cât mai bine pentru cetățeni", a spus Budăi.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close