Antena 3 CNN Economic Au apărut taxiurile care se conduc singure 

Au apărut taxiurile care se conduc singure 

Au apărut taxiurile care se conduc singure 
02 Feb 2018   •   14:25

Nissan introduce taxiuri care se conduc singure pe străzile din Japonia. Compania a anunțat marți că intenționează să testeze taxiurile autonome în luna martie, în apropiere de sediul său din Yokohama.

Nissan va folosi două dintre vehiculele electrice Leaf pentru testele de taxi, primele autovehicule electrice introduse de către un important producător japonez de automobile.. Vehiculele Nissan vor fi echipate cu software, camere și senzori care le vor permite să navigheze pe rute prestabilite.

Un șofer de rezervă va sta pe scaunul pasagerului pentru a se asigura ca totul este în regulă în timpul testelor. Nissan solicită membrilor publicului să se angajeze voluntar ca piloți pentru proces. Testul face parte din noua platformă pe care Nissan o numește "Easy Ride". Sistemul este conceput pentru a permite clienților să rezerve taxiuri autonome și să plătească pentru călătorie printr-o aplicație. 

Președintele Carlos Ghosn a declarat la începutul acestui an că societatea dorește să aibă servicii robo-taxi până în 2022. De asemenea, dorește să crească producția de vehicule electrice.

×
Subiecte în articol: taxi masini condus Nissan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close