Antena 3 CNN Economic Banci Banca Vaticanului, acuzată de spălare de bani

Banca Vaticanului, acuzată de spălare de bani

Banca Vaticanului, acuzată de spălare de bani
Sursa foto: euro
08 Dec 2009   •   11:32

Vatican Bank este anchetată pentru implicare în spălare de bani prin folosirea de conturi la una din cele mai mari bănci din Italia. Publicaţia Panorama scrie că oficiali ai Unităţii de Informaţii Financiar a Băncii Italiei au identificat tranzacţii de 180 milioane de euro ce încalcă reglementări contra spălării de bani în conturi deţinute la filiala UniCredit de lângă biserica San Pietro.
Sursa citată menţionează că procurorii cooperează că Guardia di Finanza în cadrul anchetei contra băncii, cunoscută formal ca Institutul pentru Opere Religioase (IOR).
Anchetatorii analizează toate tranzacţiile IOR din perioada 2006 -2008. În această perioadă, peste 180 de milioane de euro în cecuri şi transferuri s-au mutat prin conturi.
Aceasta este cea mai gravă anchetă contra Vatican Bank din 1982, când s-a prăbuşit Banco Ambrosiano, în care era acţionar majoritar.
În 2007, un tribunal a stabilit că mafia se află în spatele asasinării, în 1982, a lui Roberto Calvi, preşedintele Banco Ambrosiano, cunoscut precum ?bancherii lui Dumnezeu?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistemul bancar spalare de bani
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close