Antena 3 CNN Economic Banci Mai multe bănci austriece au fost folosite pentru spălare de bani

Mai multe bănci austriece au fost folosite pentru spălare de bani

Mai multe bănci austriece au fost folosite pentru spălare de bani
Sursa foto: banci
08 Mar 2010   •   19:05

UniCredit Bank Austria, RZB şi divizia din Austria a Anglo Irish Bank au raportat că prin intermediul lor au fost efectuate, în 2007, tranzacţii suspecte, care au legătură cu un caz de spălare a două miliarde de euro, a anunţat, luni, biroul federal austriac pentru criminalitate, scrie Mediafax.

Băncile au fost folosite pentru intermedierea spălării banilor, caz în care au fost implicate şi companii de telecomunicaţii din Italia, a relatat revista Profil, citând documente italiene.

Cazul, făcut public în februarie de procuratura italiană, se referă la conturi de la UniCredit Bank Austria, RZB şi divizia austriacă a Anglo Irish Bank.

Respectiva divizie a fost achiziţionată de grupul elveţian Valartis în 2008.

Băncile au înregistrat la timp suspiciunile legate de tranzacţiile la care se face referire, spun cei de la biroul austriac.

În februarie, procuratura din Roma a solicitat arestarea a 56 de persoane, în urma unui scandal de proporţii referitor la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procuratura spune că organizaţii criminale au spălat bani prin facturarea unor servicii de telefonie fictive, între 2003 şi 2006.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci spalare de bani
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close