Antena 3 CNN Economic BCE a majorat iar dobânda de referinţă și anunță că urmează cel puțin o creştere în următoarele luni

BCE a majorat iar dobânda de referinţă și anunță că urmează cel puțin o creştere în următoarele luni

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, majorarea cu 0,5% a componentelor dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro.

BCE a majorat iar dobânda de referinţă și anunță că urmează cel puțin o creştere în următoarele luni
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2023   •   15:59

"Consiliul Guvernatorilor va menţine direcţia majorării semnificative a ratei dobânzilor într-un ritm constant şi le va ţine la niveluri suficient de restrictive pentru a asigura revenirea inflaţiei pe termen mediu la ţinta de 2%. 

În acest sens, Consiliul Guvernatorilor a decis astăzi majorarea principalelor dobânzi cu 0,5% şi este de aşteptat să urmeze noi majorări", anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

"Consiliul Guvernatorilor a decis majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,50%. 

În acest context, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 3,00%, 3,25% şi 2,50%, cu efect din 8 februarie 2023", subliniază BCE.

Citeşte şiCurs valutar BNR, 2 februarie 2023 | Leul creşte pentru a doua zi consecutiv

×
Parteneri
Mama bărbatului care și-a ucis bebelușul rupe tăcerea. Motivul crimei
x close