Antena 3 CNN Economic BCR, anunț important pentru români! Nu vă veți putea folosi cardurile în acest interval

BCR, anunț important pentru români! Nu vă veți putea folosi cardurile în acest interval

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că sistemul de carduri va fi indisponibil preț de câteva ore. Clienții nu vor putea efectua tranzacţii în reţeaua BCR şi nici în alte reţele de acceptare, au transmis reprezentanții companiei.

BCR, anunț important pentru români! Nu vă veți putea folosi cardurile în acest interval
17 Iul 2020   •   18:30

Mai concret, sistemul de carduri BCR nu va funcționa pe 18 iulie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 1.00 și 5.00. Decizia a fost luată cu scopul de a se putea permite derularea unor procese anuale de îmbunătăţire specifice VISA şi Mastercard.

În acest interval orar nu vor putea fi utilizate echipamentele de tip ATM (bancomate), MFM (maşini multifuncţionale) şi POS (aparatele de plată cu cardul). De asemenea, cardurile BCR nu vor putea efectua tranzacţii în reţeaua BCR si nici în alte reţele de acceptare.

Unde ar trebui să sune clienții dacă întâmpină probleme cu sistemul BCR

În aplicaţia George pentru mobile și internet banking apar câteva limitări. Spre exemplu, nu vor putea fi efectuate operaţiuni specifice cardului (blocare/deblocare card, modificări limite tranzacţionale, rambursare card de credit) .

E important de precizat și faptul că tranzacţiile la automatele de schimb valutar (ASV-uri) nu vor fi afectate, iar cele la ghişeele automate (APT-uri) vor putea fi realizate numai cu autentificare cu cartonaş cu cod de bare, fără să fie posibilă autentificarea cu card BCR.

Pentru suport şi informaţii mai detaliate, clienţii pot apela gratuit call centerul BCR la *227, apelabil gratuit din orice reţea naţională sau +4 021.407.42.00 apelabil din străinatate la tarif normal.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close