Antena 3 CNN Economic BERD: ASF şi Ministerul Finanţelor, analiză la Euroins pentru suţinerea companiei în reducerea cotei pe piaţa RCA

BERD: ASF şi Ministerul Finanţelor, analiză la Euroins pentru suţinerea companiei în reducerea cotei pe piaţa RCA

BERD anunță ASF și MF că a început o analiză actuarială independentă la Euroins, pe reasigurări, și că susține compania în reducerea cotei pe piața RCA până la 25%.

BERD: ASF şi Ministerul Finanţelor, analiză la Euroins pentru suţinerea companiei în reducerea cotei pe piaţa RCA
Sursa foto: rca.ro
de Laura Dinu    |    08 Mar 2023   •   11:27

Potrivit unei scrisori transmise marți președintelui ASF, Nicu Marcu, și ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a angajat o companie globală de consultanță pentru a realiza rapid, până la finele lunii martie, o analiză actuarială independentă a contractelor de reasigurare încheiate de Euroins, astfel încât orice potențial deficit de capital să fie cunoscut și remediat la timp, ca să nu mai disturbe piața.

Astfel, BERD anunță ASF că sprijină conducerea Euroins în reducerea în continuare a cotei pe piața RCA până la 25%, după ce și anul trecut a scăzut sub 28%, la o subțiere a portofoliului cu 250.000 de polițe obligatorii auto.  

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) urmează să comunice ASF rezultatele analizei, care ar trebui să se finalizeze până pe data de 31 martie 2023. 

Luna trecută, ASF a formulat o sesizare penală împotriva companiei, pe baza unor raportări neconforme. Asigurătorul contestă, însă, aceste acuzații.  

Compania Euroins România, lider al pieței locale de asigurări, a primit cele mai multe amenzi de la ASF în cursul anului trecut. Mai exact, 5,25 de milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește dosarele de daună și rezervele tehnice, scrie profit.ro.  

×
Subiecte în articol: BERD Euroins
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close