Antena 3 CNN Economic Biz News Amancio Ortega, al doilea mare miliardar al lumii. Cine este pe primul loc

Amancio Ortega, al doilea mare miliardar al lumii. Cine este pe primul loc

Amancio Ortega, al doilea mare miliardar al lumii. Cine este pe primul loc
Sursa foto: Foto: onlystuff.eu
17 Sep 2015   •   15:47

Averea magnatului spaniol Amancio Ortega a crescut cu 3,7 miliarde de dolari după ce acţiunile retailerului Inditex, proprietarul Zara, au urcat miercuri cu 6% ca urmare a vânzărilor peste aşteptări, şi se află la sub 10 miliarde de dolari distanţă de cea a liderului mondial Bill Gates.
   
Ortega a devenit în iunie al doilea cel mai bogat om al planetei, surclasându-l pe Warren Buffett, relatează Bloomberg.
   
În martie 2012, când a debutat indicele Bloomberg al miliardarilor, Ortega se afla în topul celor mai bogaţi oameni din lume pe poziţia a şaptea, cu o avere de 38 de miliarde de dolari.
   
Bill Gates avea în martie 2012 o avere de 62,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Microsoft l-a depăşit pe mexicanul Carlos Slim, devenind lider mondial în mai 2013, când acţiunile grupului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.
   
Gates are în prezent o avere de circa 80,6 miliarde de dolari, iar Ortega de 71,1 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.
   
A doua cea mai bogată persoană din Spania este fiica lui Ortega, Sandra Ortega-Mera, care a moştenit o participaţie de 5% la Inditex la moartea mamei sale, în august 2013. Sandra are o avere de 7,2 miliarde de dolari, după creşterea de miercuri a acţiunilor Inditex.
   
Miliardarul spaniol a început să construiască un imperiu în domeniul modei în 1963, împreună cu copiii şi soţia sa.
   
Primul magazin Zara a fost deschis în 1975, iar grupul Inditex a fost înfiinţat un deceniu mai târziu.
   
În 2001, Inditex a lansat o ofertă publică iniţială, iar de atunci Ortega a încasat din dividente peste 4 miliarde de dolari, mare parte fiind investite în proprietăţi comerciale, în oraşe mari din SUA şi Europa.
   
Proprietăţile imobiliare deţinute de Ortega valorează aproximativ 8 miliarde de dolari, iar Inditex peste 63 de miliarde de dolari.
   
Avansul acţiunilor Inditex a fost declanşat miercuri de anunţul companiei că vânzările au crescut peste aşteptări, cu 16%, de la începutul trimestrului al treilea.
 

×
Subiecte în articol: Bill Gates miliardar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close