Antena 3 CNN Economic Biz News Anunţul important făcut de Banca Centrală a Germaniei. Recesiunea din zona euro a luat sfârşit

Anunţul important făcut de Banca Centrală a Germaniei. Recesiunea din zona euro a luat sfârşit

Anunţul important făcut de Banca Centrală a Germaniei. Recesiunea din zona euro a luat sfârşit
Sursa foto: Foto: bizdaily.com.sg
07 Iun 2013   •   12:02
Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a redus prognoza de creştere economică pentru acest an şi pentru anul viitor. Reprezentanţii şi-au exprimat însă încrederea că recesiunea din zona euro a luat sfârşit, relatează Bloomberg.

Instituţia de la Frankfurt a coborât prognoza de creştere economică a Germaniei pentru acest an de la 0,4% la 0,3%. Pentru anul 2014, estimarea a fost redusă de la 1,9% la 1,5%.

"Multe vor depinde de stabilizarea situaţiei din ţările de criză din zona euro şi de progresul care va fi înregistrat acolo de forţele de expansiune. O revenire susţinută în economia globală este la fel de importantă ca precondiţie pentru scenariul de creştere pe care l-am asumat", a precizat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

În primele trei luni ale acestui an, economia germană a crescut cu 0,1% . De asemenea, a crescut şi încrederea din mediul de afaceri german, iar consumul intern este susţinut de situaţia bună de pe piaţa muncii, pe fondul dobânzilor reduse.

Oficialii Bundesbank consideră că economia zonei euro a depăşit cea mai dificilă perioadă. Aceştia spun însă că încă este nevoie de continuarea refomelor structurale pentru a înlătura obstacolele din calea unei reveniri rapide.

 

×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close