Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ameninţarea recesiunii scade preţul petrolului. Un baril, cotat la 73 de dolari

Ameninţarea recesiunii scade preţul petrolului. Un baril, cotat la 73 de dolari

Ameninţarea recesiunii scade preţul petrolului. Un baril, cotat la 73 de dolari
16 Oct 2008   •   11:08

Preţul petrolului a atins, joi, cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, 73 dolari pe baril, după ce investitorii au părăsit pieţele de mărfuri din cauza temerilor legate de căderea cererii ca urmare a recesiunii iminente, transmite Reuters. Ameninţarea recesiunii a provocat cele mai grave căderi de la crashul global din 1987, la Bursa din New York şi Tokyo. Recesiunea în Statelor Unite trece de stadiul de atenţionare. Una dintre consecinţele recesiunii va fi scăderea preţurilor carburanţilor, cel mai mare consumator de petrol din lume fiind Statele Unite. Se vor ieftini şi unele mărfuri şi bunuri de consum.
Preţul petrolului destinat pieţei americane, tranzacţionat la New York, a scăzut joi cu 1,7%, respectiv 1,26 dolari, la 73,28 dolari pe baril, până la ora 5:20 GMT. Contractele futures cu ţiţei se tranzacţionează, în prezent, la preţuri egale cu mai puţin de jumătate din cotaţia record de peste 147 dolari pe baril înregistrată la jumătatea lunii iulie.
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa de la Londra, a scăzut cu 1,17 dolari, la 69,63 dolari pe baril.
Un alt mare consumator de petrol, Japonia, şi-a atins maximul stocurilor de pe ultimele 14 luni, după o scădere a cererii pe plan local.
Creşterea cotaţiei barilului este determinată de avertismentele OPEC, privind reducerea exporturilor sau apropierii unui uragan de instalaţiile petroliere fin Golful Mexic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pretul petrolului recesiune economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close