Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza economică aruncă ungurii în braţele jocurilor de noroc

Criza economică aruncă ungurii în braţele jocurilor de noroc

Criza economică aruncă ungurii în braţele jocurilor de noroc
Sursa foto: poker
29 Sep 2009   •   14:57

De pe scaunul de la serviciu direct la masa de poker. Puternic loviţi de recesiune, ungurii caută alte surse de venit, mai exact, jocurile de noroc. Cazinoruile şi saiturile de Internet din Ungaria au anunţat o creştere uimitoare a clienţilor.

Cazinourile din Ungaria s-au umplut de clienţi noi, toţi şomeri, din cauza crizei economice mondiale. Numărul celor interesaţi de poker a crescut foarte mult în urma recesiunii. Cei care nu au timp de cazino, joacă direct de pe Internet. Asta nu înseamnă încă că sumele ce pot fi câştigate sunt mai mici.

La Poker-ul on-line, sumele sunt cuprinse între câţiva dolari şi chiar câteva zeci sau sute de mii. Un jucător poate cuncura chiar şi pentru un premiu de 10 milioane de dolari. Totul depinde de numărul de jucători.

Statisticile spun că peste 50.000 de unguri joacă în cazinouri şi aproape 200.000 online. Cei mai multţi dintre ei s-au apucat de joc în ultimele luni. Şomajul din Ungaria a ajuns la 10 la sută, un record în ultimii 13 ani. În ciua mijarului câştigurilor de milioane, doar 5 mii de oameni din Ungaria trăiesc doar din poker. Adminstratorii cazinourilor spun că nu numai ungurii au devenit subit pasionaţi de poker.

Poker-ul devine din ce în ce mai popular nu numai în Ungaria, ci în întreraga lume. Potrivit statisticilor la nivel mondial, cifra de afaceri a jocurilor online a crescut de la 225 la 705 milioane de dolari în doar 4 ani.

Antena3

×
Subiecte în articol: poker jocuri de noroc
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close