Antena 3 CNN Economic Biz News Business General Motors şi Chrysler cer un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru a fuziona

General Motors şi Chrysler cer un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru a fuziona

General Motors şi Chrysler cer un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru a fuziona
28 Oct 2008   •   18:12

Cerberus Capital Management, care deţine participaţia majoritară la compania Chrysler şi General Motors cer guvernului american un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru sprijinirea fuziunii dintre cele două companii. Potrivit Reuters, trezoreria SUA analizează cererea, iar o decizie ar putea fi luată pe parcursul acestei săptămâni.
În schimbul ajutorului, statul american va primi acţiuni preferenţiale la noul grup în valoare de trei miliarde de dolari. În cazul în care fuziunea se va încheia cu succes, grupul auto rezultat în urma acesteia va controla aproximativ o treime din piaţa auto din SUA.
Cei doi producători americani de autovehicule au aproape 350.000 de angajaţi în SUA şi susţin indirect 4,5 milioane de locuri de muncă în alte domenii. Aceste zece miliarde solicitate de companiile producătoare de maşini nu sunt incluse în programul de 25 de miliarde de dolari pentru susţinerea industriei americane prin credite cu dobândă scăzută.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors fuziune Chrysler
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close