Antena 3 CNN Economic Biz News Business Industria alimentară concediază 20.000 de angajaţi

Industria alimentară concediază 20.000 de angajaţi

Industria alimentară concediază 20.000 de angajaţi
Sursa foto: macelar
03 Feb 2009   •   11:42

Reprezentanţii diferitelor patronate şi sindicate fac o analiză a efectelor crizei asupra sectorului de producţie din România. Piaţa auto, confecţiile, industria au prezentat pe rând previziunile sumbre pentru începutul de an. Industria alimentară se alătură acestei tendinţe negative.
?La nivelul industriei alimentare sunt încadraţi, cu anumite oscilaţii legate de sezon, între 175.000 şi 190.000 de persoane. În cursul acestui an, din cauza situaţiei economice, cel puţin 10-15% dintre salariaţi vor fi disponibilizaţi?, a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, citat de Cotidianul. El a explicat că vor avea loc concedieri din cauza scăderii cererii din piaţa de profil.
?Pe fondul crizei, vânzările de produse alimentare au scăzut cu circa 10-15% în luna ianuarie 2009, comparativ cu anul precedent, ceea ce duce la o reducere a producţiei şi implicit a personalului.
Principalele sectoare care sunt vizate sunt sectorul berii şi cel al băuturilor răcoritoare. De asemenea, asistăm la închideri de schimburi în industria cărnii şi a procesării laptelui?, a subliniat Dragoş Frumosu. Potrivit acestuia, circa 700-1.000 de angajaţi lucrează doar când sunt chemaţi de firmă şi li se va plăti circa 75% din salariu.
Pe de altă parte, alimentele s-ar putea scumpi în următoarea lună cu 15 procente, din cauza deprecierii leului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close