Antena 3 CNN Economic Biz News Business Investiţie de 70 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului din Otopeni

Investiţie de 70 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului din Otopeni

Investiţie de 70 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului din Otopeni
Sursa foto: eroportul henri coanda
25 Noi 2009   •   15:15

Aeroportul Henri Coandă Otopeni va inaugura, la sfârşitul anului viitor, un terminal de pasageri, în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de euro, a declarat, miercuri, directorul general al aeroportului, Tudor Jidav, citat de Mediafax.

"Prin acest terminal capacitatea anuală va fi ridicată la şase milioane de pasageri, faţă de 4,5 milioane în prezent, iar capacitatea orară se va dubla de la 1.100 pasageri la 2.150 pasageri", a declarat Jidav.

Investiţia este parte din faza a treia de dezvoltare şi modernizare a aeroportului, în valoare de 150 de milioane de euro fără TVA. Terminalul va conţine 15 porţi de îmbarcare.

Faza a treia a planului de modernizare cuprinde şi amenajarea unui terminal de sosiri internaţionale, până în decembrie 2011, precum şi extinderea terminalului de plecări internaţionale, care se va finaliza în iunie 2012. Finanţarea construcţiei terminalului este realizată din sursele proprii ale aeroportului.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a menţionat că unitatea va fi conectată la viitorul segment de autostradă Bucureşti-Ploieşti printr-un drum de acces care va fi amenajat.

Acesta a mai spus că în decembrie va fi semnat un contract de închiriere a spaţiilor din apropierea aeroportului Băneasa, pentru "utilităţi aeroportuare".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Aeroportul Henri Coanda
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close